Nieuwe Donorwet. Iedereen (18+) is automatisch donor

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport lanceert campagne om te informeren en aan te moedigen zelf een keuze te maken.

Campagne: Nieuwe donorwet. Iedereen (18+) is automatisch donor
TBWA\Neboko

Er geldt een nieuwe Donorwet. In tegenstelling tot de oude Donorwet wordt nu iedereen, boven de achttien en ingeschreven in een Nederlandse gemeente, geregistreerd in het Donorregister als donor. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport lanceert een campagne om duidelijk te maken er een keuze is die gemaakt kan worden. Met de campagne, ontwikkeld door D&B, Open Now en TBWA\Neboko (DOT) wil het ministerie duidelijk maken wat er veranderd is en aanmoedigen om zelf een keuze te maken voor donorregistratie.

Rijksoverheid | Donor

Overheidscommunicatie

Op de site van de Rijksoverheid is te lezen dat iedereen die nog geen keuze heeft gemaakt, eerst een brief ontvangt met de vraag om alsnog een keuze kenbaar te maken om geregistreerd te worden in het Donorregister: Wel donor/niet donor, na overlijden. Vanaf september worden de eerste brieven verstuurd. Vervolgens wordt er een herinneringsbrief verstuurd en nog een bevestigingsbrief. Wanneer er geen keuze gemaakt wordt dan komt in het Donorregister te staan dat er geen bezwaar is tegen orgaandonatie.  

De campagne   

De landelijke campagne wordt uitgerold op tv, radio en online (video). 

Credits: 

Opdrachtgever: ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport & DPC 

Bureau: D&B, Open Now & TBWA\NEBOKO (DOT)  

Productie: CZAR (Aaron van Valen) 

Media: Initiative 

Campagne: Vul je keuze in op donorregister.nl
Campagne: Vul je keuze in op donorregister.nl TBWA\Neboko

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie