Zeeman wordt Zeemens en komt met een genderneutrale collectie

Kledingdiscounter introduceert nieuwe unisexlijn #BasicZ voor mannen én vrouwen.

Zeeman komt met een nieuwe collectie basics die zowel door mannen als vrouwen kan worden gedragen. #BasicZ zoals de lijn is gedoopt, is helemaal unisex. Hij/zij  wordt zaterdag 29 februari gelanceerd.

Boxy fit

Volgens Zeeman dragen mannen en vrouwen steeds vaker elkaars kleding. Daar speelt de #BasicZ-collectie op in: de nieuwe kledinglijn werd ontwikkeld voor mannen én vrouwen zodat de items samen één plankje in de kledingkast kunnen delen.

Een aantal klassiekers uit de Zeemancollectie ontsnapt aan de unisextrend: zo hebben de bekende Zeemanonderbroeken geen man/vrouw-overschrijdend redesign gekregen. De collectie bestaat met name uit relaxte hoodies, oversized sweaters en ruime T-shirts ‘met een boxy fit’.

Prettig onspecifiek

Niet alleen de unisex-fit moet de lijn acceptabel maken voor iedere gender: ook de kleuren nude, ijsblauw, poederroze of crème, en natuurlijk basic-zwart zijn prettig onspecifiek. Zeeman hoopt dat de unisexlijn een vaste plek in de basiscollectie verovert.

Traditie

Met de genderneutrale kledingslijn bouwt Zeeman voort op een traditie van bijzondere productvernieuwingen. Vorig jaar kwam het met twee soorten sneakers, de prijzige Hybrid Z voor 200 euro per paar, en de Basic ie slechts 12,99 euro kostten. 

Eerder maakte de winkel een bruidsjurk voor slechts 29,99 euro en kwam het met gratis boxers.

Het bureau achter deze campagnes is Persuade, dat ook diore voor de genderneutrale kledinglijn voor zijn rekening nam.

Advertentie
advertisement
Zeeman unisex
Zeeman unisex
Advertentie