Arent Jan Hesselink wordt president en ceo van Edelman Emea 

Nederlander stoot door naar mondiale executive leaderschip team van ’s werelds grootste communicatie- en PR-bureau.

Arent Jan Hesselink, Edelman Nederland
Edelman NL

Arent Jan Hesselink is bij ’s werelds grootste pr-netwerk, Edelman, benoemd tot president en ceo van de regio Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Hij wordt eindverantwoordelijk voor de 17 kantoren van het bedrijf in dit gebied in en treedt toe tot het wereldwijde executive leadership team van het bureau. 

Arent Jan Hesselink, steevast met zijn voorletters (‘Ee-Djee’) aangesproken in het Amerikaanse concern, is nu nog chief operating officer voor de Emea-regio.

Hij startte bijna acht jaar geleden bij Edelman Amsterdam als general manager. Hij leidde de omslag daar van Edelman van klassiek pr-bureau naar een communicatie-marketingadviesbureau. Onder zijn leiding verdubbelde Edelman Amsterdam in omvang.

Lees ook: Arent Jan Hesselink: ‘Een reputatie is belangrijk, vertrouwen nog veel meer’
 

Later klom Hesselink op in de Edelman-organisatie tot coo van de Emea-regio, en speelde ook daar een belangrijke rol bij de transformatie. De nieuwe aanpak en werkwijze leidde volgens Edelman tot ‘significante groei in Emea’, met name in het Midden-Oosten,

Begonnen als bedrijfsjournalist

Hij begon zijn carrière als bedrijfsjournalist voor Dow Jones en The Wall Street Journal en gaf leiding aan de Benelux-activiteiten van de organisatie. 

Voor Edelman werkte Hesselink meer dan negen jaar bij Philips, waar hij leidinggevende functies bekleedde binnen de wereldwijde geïntegreerde marketingafdeling van Philips. Daarnaast was hij cmo voor de regio Azië-Pacific, gevestigd in Singapore.

Arent Jan Hesselink neemt de functie over van Ed Williams, die is benoemd tot President International. Als oudgediende die 12 jaar voor het bureau werkt heeft Williams de regio's Apac, Emea, Canada en Latijns-Amerika onder zich. De ceo's van deze regio’s zullen aan hem rapporteren, onder wie Hesselink.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie