Colette Cloosterman-Van Eerd volgt vader op bij Jumbo, Frits van Eerd keert niet terug

Colette Cloosterman-Van Eerd volgt de in december overleden Karel van Eerd op als president-commissaris van Jumbo. Ton van Veen blijft ceo.

Colette Cloosterman-Van Eerd
Foto: Jumbo

Frits van Eerd keert niet terug als ceo van Jumbo. De vertrekkend topman van Jumbo is verdachte in een witwaszaak en had zijn functie al tijdelijk neergelegd. Hij wordt definitief opgevolgd door Ton van Veen die al tijdelijk leiding gaf aan het directieteam van Jumbo. Van Veen, die sinds 2004 bij Jumbo, werkt was eerder financieel topman en commissaris bij het bedrijf.

Colette Cloosterman-Van Eerd, nu chief customer officer van Jumbo, wordt president-commissaris en volgt daarmee haar vader op, de in december overleden oprichter Karel van Eerd. Hij droeg in 2009 de dagelijkse leiding over aan zijn zoon Frits.

Onderzoek OM

Van Eerd werd in september opgepakt als verdachte in een witwasonderzoek door de Fiod en het Openbaar Ministerie. Daarbij werden op meerdere plekken in Nederland doorzoekingen gedaan. Jumbo liet weten dat het onderzoek niet gericht is op het supermarktbedrijf zelf. De witwaspraktijken zouden volgens het OM hebben plaatsgevonden via onder meer vastgoedtransacties, autohandel en sponsoring in de motorcross.

Het onderzoek van het OM is nog niet afgerond. 'Frits is de afgelopen maanden tot het besluit gekomen dat hij, ook na een voor hem positieve afronding van dat onderzoek, niet meer wil terugkeren als ceo van Jumbo', aldus een mediaverklaring van de supermarktketen.

Dansende bouwvakkers

Jumbo kwam vorig jaar niet alleen door de witwaszaak negatief in het nieuws, maar ook door een blunder met een WK-commercial met dansende bouwvakkers. Dit leverde kritiek op omdat bij de bouw van de WK-stadions in Qatar bouwvakkers uit vooral Zuid-Azië zeer slecht behandeld zijn. In november werd de spot direct stopgezet.

Hoogtepunten waren er ook: de totale omzet van de Jumbo Groep (inclusief restaurantformule La Place) kwam over 2022 voor het eerst boven de 10 miljard euro uit.

[Bron: ANP] 

Lees ook: Colette Cloosterman-Van Eerd (Jumbo): ‘Als het nodig is, dan pakken we een nachtje door’ 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie