Duo volgt Frans Klein op als directeuren Video bij de NPO

Remco van Leen en Jojanneke Doorn gaan samen de functie van directeur Video bij NPO vervullen.

Remco van Leen en Jojanneke Doorn

Remco van Leen en Jojanneke Doorn gaan samen de functie van directeur Video bij NPO gaan vervullen. Zij worden benoemd voor een periode van vier jaar, met een mogelijke verlenging van maximaal nog een periode van vier jaar.

Ze volgen daarmee Frans Klein op. Die trad eind vorig jaar tijdelijk terug toen een commissie onder leiding van oud-minister Martin van Rijn onderzoek ging doen naar de sociale veiligheid bij de publieke omroep. Dit gebeurde onder meer naar aanleiding van de berichtgeving van de Volkskrant over de verziekte werkcultuur bij het programma DWDD. 

Eind juli werd bekend dat Klein directeur televisie wordt bij Talpa Network.

Van Leen was eerder onder meer mediadirecteur van Tros en Avrotros, directeur content bij Talpa Network en genremanager cultuur en amusement bij NPO. Sinds het vertrek van Klein vervult Van Leen de directeur Video functie op interim basis. 

Jojanneke Doorn is binnen de NPO actief in verdere organisatieontwikkeling. Sinds 1 september 2021 in de rol van manager HR en vanaf november 2022 als interim directeur Video.

NPO-voorzitter Frederieke Leeflang ziet de komende tijd veel uitdagingen voor de NPO en daarom is de keuze gemaakt de functie door twee personen in te vullen. 'De uitvoering van de nieuwe gezamenlijke strategie, de verbinding met het publiek en de focus op de kernprogrammering zijn in goede handen.'

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie