Fabienne Chapot Zakenvrouw van het Jaar

'Ik hoop dat ik vrouwen kan inspireren om achter hun dromen aan te gaan en door te zetten als het moeilijk wordt.'

Winnaressen Fabienne Chapot en Marthe de Groot

Op woensdagavond 19 juni heeft Fabienne Chapot de prestigieuze Veuve Clicquot Bold Woman Award, ook wel bekend als de Zakenvrouw van het Jaar-award, gewonnen. Met de awardshow viert het luxe champagnehuis vrouwelijke ondernemers, geeft hen een podium en moedigt het toekomstige generaties aan om nog meer ‘bold’ moves te maken. Marthe de Groot won met haar tassenmerk Marie Marie Amsterdam de Bold Future Award.

De jury, bestaande uit Chantal Korteweg (Nederlandse VN-vrouwenvertegenwoordiger en Director Social Impact & Inclusive Banking ABN AMRO), Hendrikje Crebolder (voormalig Director Development & Media bij het Rijksmuseum en o.a. lid van de Raad van Toezicht van de Europese Biënnale voor Hedendaagse Kunst 'Manifesta'), Nancy Poleon (Founder BrandedU), Kristel Groenenboom (eigenaar containerbedrijf Groenenboom en winnaar van de Bold Woman Award 2022) en Mariëlle Smit (ondernemer en winnaar van de Bold Future Award 2022), verkoos Fabienne Chapot tot winnaar.

Chapot krijgt met haar overwinning toegang tot de Veuve Clicquot-database van (inter)nationale vrouwelijke ondernemers en ontvangt inspiratie en advies van een breed georiënteerde jury. Daarnaast heeft ze toegang tot het Veuve Clicquot netwerk dat zich elk jaar verder uitbreidt met vrouwelijke ondernemers die elkaar inspireren en helpen.

Zakenvrouw van het jaar

Chapot richtte haar merk op in 2006 in Amsterdam, oorspronkelijk als een accessoiremerk genaamd Fab. In 2016 introduceerde ze ready-to-wear onder het gelijknamige Fabienne Chapot. Deze re-branding heeft het merk getransformeerd tot een gevestigd modelabel. Vandaag de dag heeft het merk een wereldwijd distributienetwerk met meer dan duizend verkooppunten en elf boetieks. Bovendien is het bedrijf B Corp gecertificeerd.

Chapot:'Ik hoop dat ik vrouwen kan inspireren om achter hun dromen aan te gaan en door te zetten als het moeilijk wordt. Ik geniet nog elke dag van mijn ondernemersreis, vol leerzame momenten en mooie kansen. Daarnaast ben ik enorm trots op mijn team, zonder hen had ik hier niet gestaan.'

Bold Future Award

De Bold Future Award ging naar Marthe de Groot (29). Ze richtte in 2022 het tassenmerk Marie Marie Amsterdam op, met het idee dat mode een positieve kracht kan zijn en zelfs kan zorgen voor een sociale verandering. De tassen worden niet gemaakt door anonieme machines, maar door een inspirerende gemeenschap van vrouwen die een community vormen. ‘Marie-haaksters’ geven ook workshops, haken met bewoners en bezoekers van huiskamers bij sociale en zorginstellingen of zijn de stamgast bij Marie Marie Amsterdam crochet cafés. Ze wisselen hun haakervaringen uit in haakplatforms op Whatsapp, Facebook en Instagram.

Bold Champion Award

Naast de Bold Woman Award en de Bold Future Award, werd ook de Bold Champion Award uitgereikt. Deze prijs gaat uit naar een man die vrouwelijk ondernemerschap stimuleert en zich op dagelijkse basis inzet voor gendergelijkheid in het zakenleven.

De winnaar van deze prijs is Constantijn van Oranje met het bedrijf Techleap. Hij is medeoprichter van #FundRight en zet zich vanuit Techleap in voor het ‘Diverse Leaders in Tech’ initiatief.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie