Gunay Uslu krijgt als staatssecretaris media in portefeuille

Benoemingen in kabinet Rutte IV: Alexandra van Huffelen staatssecretaris Digitalisering.

Credits: Corendon Foundation

Gunay Uslu is voor D66 benoemd als staatssecretaris Cultuur en Media in het nieuwe kabinet. Uslu (49) is cultuurhistoricus en gastonderzoeker bij de Universiteit van Amsterdam. Ze is gespecialiseerd in de geschiedenis van de Europese cultuur, erfgoedstudies, musea en cultuurbeleid.

Uslu (49) was sinds 2019 lid van de raad van toezicht van Eye Filmmuseum en van de adviesraad van Vereniging Rembrandt, Allard Pierson, het Mauritshuis, leerstoel Verdraagzaamheid aan de Universiteit Leiden, bestuurslid van het NIOD fonds en voorzitter van Corendon Foundation.
Ze is medeoprichter van familiebedrijf Corendon.

Uslu krijgt als staatssecretaris de mediaportefeuille die eerder viel onder de minister van Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media. Arie Slob bekleedde die ministerspost sinds 2017 in het vorige kabinet-Rutte. In Rutte-IV is het staatssecretariaat van Cultuur en Media onder het ministerie OCW heropgericht en wordt de titel van de minister Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media ingekort tot minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs.

Staatssecretaris Koninkrijksrelaties en Digitalisering

D66 levert ook de staatssecretaris Koninkrijksrelaties en Digitalisering. Dat wordt Alexandra van Huffelen (53) die de afgelopen jaren als staatssecretaris van Financiën was. Zij had onder meer de taak tot een compensatie te komen voor de slachtoffers van de toeslagenaffaire.

Het nieuwe kabinet moet op 10 januari aantreden.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie