Marc Adriani weg als director audio Talpa Network

Aanleiding voor het vertrek is een verschil van inzicht over de koers van de radioafdeling van Talpa Network. Zijn taken worden herverdeeld.

Marc Adriani vertrekt per 1 november bij Talpa Network. De directeur audio stapt op na 'een verschil van inzicht over de koers van de radioafdeling'.

Veel willen beide partijen er in detail niet over kwijt. Adriani zegt wel: 'Met veel plezier heb ik mijn bijdrage geleverd aan de radiomerken Radio 538, Radio 10, Sky Radio en Radio Veronica. Jammer dat het ophoudt, maar het scheiden der wegen is in dit geval onvermijdelijk. Als luisteraar zal ik de stations natuurlijk blijven volgen. De komende tijd ga ik op zoek naar een nieuwe uitdaging.'

Taken herverdeeld

Directeur tv en radio Paul Römer zegt dat Adriani de radiostations van Talpa Network 'met veel positiviteit en energie door een roerige tijd heeft geloodst'.

Römer laat aan Adformatie weten dat Adriani's taken worden herverdeeld. 'Ik maak een scheiding tussen zakelijke en inhoudelijke eindverantwoordelijkheid. De zenderdirecties worden inhoudelijk eindverantwoordelijk en de business director - een nieuwe functie - krijgt de zakelijke organisatorische eindverantwoordelijkheid.'

De radiozenders van Talpa Network zijn samen marktleider, maar Radio 538 verloor vorig jaar in coronatijd het marktleiderschap in de commerciële doelgroep. Radio 10 groeide de afgelopen jaren naar een topdriepositie en Radio Veronica werd in juni dit jaar vernieuwd onder de vleugels van Rob Stenders.

Talpa Network rondde vorig jaar de fysieke integratie van de radio- en tv-takken af aan de Bergweg in Hilversum. 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie