Meer Nederlandse juryleden naar Cannes 2018

Het totaal aantal juryleden daalt door veranderingen in het prijzensysteem.

  • Carriere
  • 28 November 2017
  • Redactie Adformatie

In de jury van het Cannes Lions Festival of Creativity 2018 zitten 12 Nederlandse juryleden. Dat betekent dat de Nederlandse vertegenwoordiging groter is dan voorgaande jaren, terwijl het totaal aantal juryleden daalt.

Kandidaten gezocht
Zeven Nederlanders beoordelen de inzendingen in Cannes, vijf personen vertegenwoordigen Nederland in de shortlistjury. Orange Lions (de organisatie die Nederland vertegenwoordigt in Cannes) zoekt nog kandidaten. Wie zich wil opgeven moet dit doen voor vrijdag 8 december. 

Veranderingen tijdens Cannes Lions 2018
Het is bijzonder dat Nederland zo’n grote vertegenwoordiging heeft in de jury van Cannes Lions. De organisatie kondigde deze maand aan dat het prijzensysteem flink verandert: 120 subcategorieën verdwijnen en er blijven in totaal 26 Lions over.

Volgens Ine Kim van Orange Lions betekent de nieuwe structuur dat categorieën en jury’s samengevoegd zijn in ‘tracks’. ‘Dankzij deze nieuwe structuur zijn er in totaal minder juryleden nodig in Cannes. Desondanks heeft Nederland maar liefst zeven juryleden ter plaatse.’

Categorieën
Tijdens Cannes Lions heeft Nederland juryleden in de volgende prijscategorieën:
1.    Film Craft
2.    Product Design
3.    Digital Craft
4.    Entertainment
5.    Entertainment for Music
6.    Innovation
7.    Creative Data

Nederland heeft een plek in de volgende shortlist-jury’s. Zij zullen de campagnes vanuit huis beoordelen.
1.    Film
2.    Media
3.    Direct
4.    Brand Experience & Activation
5.    PR

Advertentie

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie