Albert Heijn koppelt nieuwe moestuintjes-spaaractie aan bevorderen biodiversiteit

Sparen voor ‘MoestuinMaatjes’; een groentesoort en een maatje, zoals kruiden of bloemen.

Biodiversiteit: MoestuinMaatjes

Albert Heijn komt weer met een nieuwe variant op de bekende moestuintjes-spaaractie. De spaaractie is er al sinds 2016. Dit jaar staat het bevorderen van biodiversiteit centraal, de moestuintjes komen dan ook met z’n tweeën: MoestuinMaatjes.

Advertentie
advertisement

Slimme combi's

Een setje MoestuinMaatjes bestaat uit twee potjes met ‘slimme combinaties’ van plantjes. Albert Heijn: ‘Elke groentesoort is gekoppeld aan een kruid of bloem die in de buurt van elkaar gekweekt moeten worden. Het zijn maatjes, ze helpen elkaar. De bloemen of kruiden trekken bijvoorbeeld insecten aan die luis opeten of helpen bij de bestuiving van bloemen, zodat de vruchtgewassen kunnen gaan groeien. Of het ene maatje beschermt het andere. Zo zorgt de sterke geur van bieslook ervoor dat wortelvliegen uit de buurt van wortels blijven.’

Albert Heijn, dat de nieuwe spaaractie uitrolt in samenwerking met Naturalis Biodiversity Center en IVN Natuureducatie, zegt klanten niet alleen te willen laten ontdekken hoe mooi de natuur samenwerkt, maar ze ook de natuur een handje laten helpen door een moestuin te beginnen. ‘Met de MoestuinMaatjes bevorderen klanten de biodiversiteit en krijgt de tuin of balkon óók een groene boost.’ De spaaractie duurt tot en met 25 april 2021.

Complimentjes oogsten
Complimentjes oogsten

Spectacular bushokjes

Albert Heijn heeft vier bushokjes in de steden Amsterdam en Rotterdam ter inspiratie omgetoverd tot moestuinkas. Albert Heijn: ‘In de kas groeien daadwerkelijk plantjes. Tijdens het wachten op de bus, komen reizigers tussen al dat groen via de speciale QR-code terecht in een online wereld van moestuininspiratie, met heel veel tips en tricks voor onder andere het verpotten van de moestuintjes en meer achtergrondinformatie over biodiversiteit.’

De moestuin-abri’s staan op de Stadionweg en de Van Leijenberghlaan in Amsterdam en de Coolsingel en de Van Oldebarneveldplaats in Rotterdam. De abri’s blijven staan tot en met 13 april.

 

 

 

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie