Premium

Online super Flink bezorgt boodschappen op turbosnelheid

Binnen 10 minuten bezorgd? Echt? Flink maakt het waar.

Tien minuten later: trííííngg!

Tien minuten levertijd, milieuvriendelijk tot je deur gebracht, eerlijk betaalde fietskoeriers én gewone supermarktprijzen. En bezorgkosten? 1,80 euro. Dat is kort samengevat de belofte van online supermarkt Flink, dat recent vanuit Duitsland de Nederlandse markt betrad en eerst neerstreek in Utrecht.

De tone-of-voice van Flink is lekker brutaal. Het merk zegt niet allen het winkelproces te willen versnellen, maar ook fundamenteel verandering teweeg te willen brengen. ‘Conventies zijn er om in twijfel getrokken te worden en er kan altijd iets beter. Onze focus ligt dan ook op de consumentenervaring. We bieden middels een eenvoudige app en snelle levering het perfecte alternatief voor die vervelende trip naar de supermarkt.’ Flink belooft verder om samen te werken met lokale producenten ‘om echt onderdeel te worden van de stad en een volwaardig assortiment aan te kunnen bieden’. De eerste samenwerking is inmiddels een feit; de producten van de Utrechtse bakker Loaf zijn opgenomen in het assortiment van Flink.

Advertentie
advertisement
Twee tassen boodschappen
Twee tassen boodschappen

Lokale hub

Flink werkt niet samen met bestaande supermarkten, de leveringen worden gedaan vanuit eigen distributiecentra (DC’s), waar het assortiment staat opgeslagen. Er geldt geen limiet aan het aantal producten dat gekocht kan worden en er wordt uitsluitend bezorgd met behulp van elektrische fietsen. In Utrecht is er nu één zo’n DC (Flink spreekt van een ‘lokale hub’), in de Nobelstraat, dat een gebied verzorgt in een straal van 2,5 kilometer.

Overpromised?

De 10 minuten-belofte van Flink lijkt moeilijk waar te maken. Goede kans dat de gemiddelde consument vanuit zijn eigen supermarkt niet eens binnen tien minuten thuis is met een tas boodschappen. Hoe krijgt Flink dat dan voor elkaar? ‘Nou’, zegt een woordvoerder van Flink, ‘door onze hubs op centrale punten in een stad te plaatsen en een specifieke bezorgstraal te hanteren. (In Utrecht dus Nobelstraat, 2,5 kilometer, rm)’

1,80 bezorgkosten
1,80 bezorgkosten

Eerst zien

Maar dan nog… Adformatie neemt de proef op de som en bestelt twee tassen met boodschappen (zie boven), vanaf een adres op 1,9 kilometer van de Nobelstraat. Na het bestellen drukken we onze stopwatch in en wachten af. Precies 10 minuten en 36 seconden later gaat de bel. Okay, niet precies binnen de tijd, maar toch ongelofelijk snel.

De nog nahijgende bezorger, legt uit hoe het kan. ‘Als we de bestelling binnenkrijgen wordt de order razendsnel verzameld, de koerier springt direct op de e-bike en fietst zo snel mogelijk naar het bezorgadres.’

Tring
Tring

Groeien

Flink heeft al vestigingen in Hamburg, München, Neurenberg, Berlijn, Düsseldorf, Keulen en Wiesbaden, Nederland is het eerste Flink-land buiten Duitsland. Een volgende DC in Utrecht staat dus op stapel, terwijl recent een vestiging in Delft werd geopend. Tegen het einde van dit jaar zegt Flink actief te willen zijn in 15 Nederlandse steden.

premium

Word lid voor € 1,-

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan en betaal € 1,- voor de 1e maand.

Ja, ik wil lid worden
Advertentie