Ambient media

Origineel en verrassend. Dat zijn de sterke kanten van ambient media. Hoewel ze vaak speels zijn, mogen ze best serieus worden genomen.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

In vakkringen is de term ambient media inmiddels ingeburgerd. Daarmee wordt verwezen naar ongebruikelijke kanalen om reclame te maken, out-of-home en buiten de gebaande paden. De drager van de boodschap varieert van de pizzadoos en een tegel op het toilet tot de binnenkant van een hole op de golfbaan.

Ambient media zijn er in allerlei varianten, en dat is ook de kracht ervan. Doordat de dragers origineel zijn, verrassen ze de consument. Die onthoudt de boodschap daardoor beter. Ambient media werden lang vooral gezien als een ludieke manier om aandacht te trekken. Niet iedereen nam ze even serieus. Bovendien ontbrak het aan data waarmee het effect kon worden aangetoond. Dat begint te veranderen: er komt meer onderzoek beschikbaar. Ambient media worden meer en meer beschouwd als volwassen tools om een merk te versterken.

bron: Werben & Verkaufen

Advertentie
advertisement

Reacties:

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie