Shoppen in Facebook-livestream, Insta brengt nieuwe Reels-statistieken

Social content bureau Blauw Gras praat je bij in de #Lekkersociaal

Live online shoppen met Facebook 🛍️

Online shoppen, wie doet het niet. Facebook eCommerce-push weet hier maar al te goed op in te spelen, en komt met een live-stream-event. En niet een livestream zoals velen, maar een online-shop- event. 

Tijdens de livestream presenteren de geselecteerde retailers hun producten en kunnen kijkers live vragen stellen. Om vervolgens het product aan te schaffen als ze overtuigt zijn. Een perfecte manier voor retailers om zoveel mogelijk producten te verkopen. want wanneer je meerdere mensen het product ziet kopen, kan jij natuurlijk niet achterblijven. De neiging om het product te kopen wordt dan een stuk groter. Shop till you drop! 

We zagen online live shopping al eerder voorbij komen in een samenwerking tussen Walmart en TikTok. En ook dit platform geeft aan dit vaker te gaan doen. Een event dat we in de toekomst dus op meer plekken kunnen gaan verwachten!

Nieuwe statistiek functies voor Insta Reels

Instagram wil dat creators alles uit hun Reels en livestreams kunnen halen. Dus bieden ze de tools die creators nodig hebben en komen ze met nieuwe inzichten. Er worden achter de schermen meer tools toegevoegd, zodat creators beter kunnen zien hoe hun content presteert. 📈

Voor Reels, zien we vooral data van het totaal aantal keer afgespeeld, bereikte accounts, aantal keer opgeslagen en de likes, comments and shares. Voor livestream en IGTV is er ook nieuwe data beschikbaar zoals bereikte accounts, hoogst aantal kijkers op een moment, comments en aantal keer gedeeld. Deze elementen worden ook toegevoegd onder het kopje statistieken van de accounts insights. Dit is een hoop meer informatie voor alle creators op het platform. Wat er voor zorgt dat accounts beter kunnen inspelen op de behoefte van de doelgroep en meer engagement kunnen realiseren.

Audio search op Instagram 🔍

Korte video’s en muziek, de hype van dit moment. TikTok is hier natuurlijk het platform voor. Maar ook Instagram biedt steeds meer kansen. Zo komen ze met een nieuwe muziekfunctie. Zoeken op audio behoort tot de nieuwste mogelijkheid. 

Voeg je zoekterm in en kies voor de optie audio. Dan verschijnt, mits een goede zoekterm, het geluidsfragment. En niet te missen, video’s waarin hetzelfde audiofragment is gebruikt. Een optie die ervoor zorgt dat Instagram weer een beetje meer op TikTok gaat lijken. Maar nog belangrijker meer voordelen voor creators. Instagram gebruikers kunnen met deze optie meer inspiratie opdoen, creatieve video’s maken en meer engagement werven. Door video’s met hetzelfde fragment te bekijken worden creators geïnspireerd voor hun eigen content. Er komt meer focus voor muziek op Instagram. En als jouw video wordt weergegeven onder een audiofragment, kan je bereik en engagement omhoog schieten. Dat klinkt als muziek in de oren! 🎵

Snapchat kondigt nieuwe functies aan!

Afgelopen week hield Snapchat de tweede Partner Summit. Hier worden de plannen van Snapchat voor aankomende periode duidelijk. Alles staat nog in de kinderschoenen en is helaas nog niet beschikbaar. Maar de plannen beloven veel goeds voor aankomende periode. Merk profielen en AR-brillen spelen de hoofdrol in deze Partner Summit. 

De AR-brillen, spectacles, komen met een nieuwe versie. 🤓 Een versie waarbij een volledige overlay mogelijk is. Door middel van AR kan je een gehele laag toevoegen aan de omgeving die je ziet. Dit biedt mogelijkheden om straks op nog meer plekken AR te zien en ervaren, overal op straat. Creators zien hier grote voordelen om hun werk een breder podium te geven. 

Voor merken is er ook een nieuwe feature onderweg: Public Profiles for Business. De nieuwe versie van de merkprofielen hebben een stuk meer opties. Zo kan je meer aandacht trekken naar jouw lenzen, producten verkopen en kunnen volgers zich abonneren. Als merk krijg je hierdoor meer inzicht in je doelgroep en vindbaarheid van profielen wordt verbeterd.

Betalen voor meer Twitter features? 💰

Juli vorig jaar deed Twitter onderzoek, voor welke content zou de doelgroep willen betalen op het platform? Dat heeft interessante uitkomsten opgeleverd. Met deze resultaten kon Twitter nieuwe subscribers opties ontwikkelen. 

De eerste abonnementsvorm van Twitter heet Twitter Blue. 💙 Op dit moment in een testfase, maar wat kunnen we ervan verwachten? Voor een maandelijks bedrag van 2,99 krijg je toegang tot verschillende features. Allereerst kan je straks opgeslagen tweets een bookmark geven. Zo sorteer je eenvoudig opgeslagen tweets en vindt je ze makkelijk terug. De tweede feature is het verwijderen van Tweets. Met Twitter Blue kan je tweets intrekken binnen een bepaalde periode na livegang. 

De ontwikkelingen staan nog in de kinderschoenen. Twitter benoemd ook de mogelijkheid van verschillende abonnementsvormen. Betaal je meer? Dan zijn er meer features beschikbaar. Zien we straks ook een betaalde versie voor exclusieve content of toegang tot Twitter groepen?

Twitter Spaces zet de volgende stap

De Clubhouse-concurrent lijkt meer en meer terrein te winnen. Want Twitter blijft Spaces ontwikkelen. Wat we kunnen verwachten? Spaces-sessies inplannen en mogelijkheden voor ticket aanschaf. Wanneer je een Space opzet kan je ook voor de optie ‘plan in’ kiezen. Zo maak je van te voren een event aan voor je Space om meer awareness te creëren. Gebruikers kunnen automatische reminders aanzetten om ervoor te zorgen dat ze het event niet missen! 

Ook ontwikkelt Twitter een ticketsysteem voor Spaces. Bij goedkeuring van Twitter kan je deze functie gebruiken. De stappen spreken voor zich. Wanneer je een nieuwe Space aanmaakt dan kun je de optie tickets toevoegen. Hier kies je zowel de prijs, als het aantal tickets. Dit geeft je de mogelijkheid om de Space exclusiever te maken en maar een klein aantal tickets beschikbaar te stellen. Als creator ontvang je 80% van de inkomsten, het andere deel gaat naar Twitter. Een nieuw interessant verdienmodel voor Twitter.

YouTube short clips ✂️

Korte video’s zijn een hype. Toch vinden we op YouTube vaak video’s die minimaal langer zijn dan 1 minuut. YouTube heeft hier de oplossing voor gevonden. De optie ‘clips’, zorgt ervoor dat je een kort gedeelte van de video kunt delen. De functie bestond al even, maar straks voor 10 x meer gebruikers beschikbaar.

Met deze functie kan je een klein stukje, van maximaal 1 minuut, selecteren en delen. Bij het aanklikken van de link, zie je de clip, op de originele pagina van de video. Meer zien? Dat kan dan dus gemakkelijk. Een feature die interessant is voor de doelgroep die fan zijn van korte video’s.

Wij zijn Blauw Gras, aangenaam! Als één van de eerste dedicated social content bureaus weten wij als geen ander waar mensen echt voor in beweging komen.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie