Youtube rewind in een nieuw jasje en Spotify speelt met video

Social-agency Blauw Gras praat je bij over de laatste social updates in #lekkersociaal.

Youtube laat zijn ‘legendarische’ rewind los en produceert een lijst met top performing video’s en creators

YouTube heeft vandaag een overzicht gedeeld van de beste video's en creatieve sterren van 2021, met de nadruk op enkele van de belangrijkste trends van het jaar, die je kunnen helpen bij het ontwikkelen van een betere platformstrategie.

De Top Tien-vermeldingen van YouTube zijn beschikbaar voor 17 specifieke regio's, waardoor ze inzicht bieden in lokale prestaties en de weergave verder verfijnen, wat je opnieuw in de goede richting kan helpen om inzicht te krijgen in wat werkt bij je doelgroep.

Interessant om te zien is dat een groot deel van de top-creators wereldwijd gamers zijn. Waar gamin voorheen als niche werd gezien bekleden deze creators nu een groot deel van de 10 meest populaire youtubers

Helaas zijn er (nog) geen gegevens bekend over Nederlandse youtubers, kijk hier voor de 16 andere regio’s


 

Nieuwe features

Spotify test TikTok-achtige verticale videofunctie

Verticale video is op dit moment een rage, ook Spotify kiest er voor om met de functie te experimenteren. Het muziekstreamingplatform test een nieuwe functie voor de iPhone, waarmee gebruikers door verticale muziekvideoclips kunnen stippen. Momenteel is de functie nog alleen in de testfase, het is nog niet bekend wanneer en of de functie zal worden uitgerold. Echter, met zoveel platforms die terugkeren naar dit formaat, duidt deze stap van Spotify op een logische verschuiving naar video.

 

TikTok tippen nu niet alleen in de Live maar ook onder normale video’s,

Onlangs lanceerde TikTok de functie waarmee gebruikers hun favoriete creators financieel kunnen steunen. Doormiddel van het sturen van mini-avatars in de vorm van rozen, muntjes of planeetjes kunnen creators een geldbedrag bij elkaar sparen. Voorheen konden fans dit alleen doen tijdens een livestream. Na het succes hiervan heeft TikTok besloten deze functie uit te breiden naar de main-feed van creators. Het uitrollen van de tipping-functie is onderdeel van de inspanningen van TikTok om vergelijkbare mogelijkheden voor het genereren van inkomsten te bieden. Dit alles om de topsterren op het platform te houden, in plaats van dat zij af te dwalen naar YouTube of Instagram, die meer gevestigde systemen voor het genereren van inkomsten hebben.

Instagram lanceert live test van langere video's in Stories

Gesegmenteerde video's behoren tot het verleden op Instagram en de app lanceert een live-test van video's van 60 seconden in Stories. Langere videoclips zouden niet langer worden opgesplitst in segmenten van 15 seconden die over meerdere frames worden afgespeeld. Nu andere platforms langere videoformaten uitrollen, komt deze update na verschillende verzoeken van de Instagram-community. De langere verhalen worden momenteel getest met een kleine groep gebruikers en hopen de gebruikers van de app meer creatieve vrijheid te bieden.


 


 

Speciaal voor de feestdagen: Een cadeautje van Blauw Gras voor jou

Ben je al sinds halverwege november kerstliedjes aan het luisteren en begin je het een beetje zat te worden? Wij hebben de tip voor jou! 

Spotify-lijst BASYL 24 is een interessante nieuwe take op het gebruiken van afspeellijsten. Deze afspeellijst bevind zich precies tussen een radiostation en afspeellijst in. BASYL 24 bevat op elk moment van de dag voor 24 uur aan muziek én ververst om de paar minuten. Zo valt het oudste liedje af en komt er onderaan een nieuwe bij. Op deze manier is de afspeellijst altijd passend voor de muziek waar je op dat moment van de dag naar wil luisteren. Van rustig wakker worden met ontspannen jazz tot het knallen van hitjes om 4 uur om de werkdag goed af te sluiten. BASYL 24 is een lijst voor elk moment van de dag met een mooie mix van klassiekers tot de nieuwste releases! 

Wij zijn Blauw Gras. Al ruim 10 jaar laten wij merken groeien met de power van social.

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie