Inschrijving Epica Awards geopend: ‘Geen excuses als je niet wint’

Ondersteunende campagne haakt in op dat de prijzen worden toegekend door internationale journalisten in plaats van door creatieven.

Inschrijving Epica Awards geopend: ‘Geen excuses als je niet wint’
Cloudfactory

De inschrijving voor de Epica Awards is geopend: het prijzenfestijn waarbij internationale journalisten de winnaars bepalen. Met de campagne ‘Geen vooroordelen. Geen excuses’, die bestaat uit verschillende Youtube-video’s, wil de organisatie duidelijk maken dat bureaus en merken niet kunnen wijzen naar bevooroordeelde juryleden of heersende bureau-politiek als ze geen award winnen.

De campagne is ontwikkeld door Cloudfactory en het Spaanse Be Sweet Films was verantwoordelijk voor de productie van de films.

‘Provoceren’

Julio Alvarez, creative director Cloudfactory, vindt dat de campagne een interessant perspectief biedt doordat deze de werkelijkheid reflecteert. ‘Creatieven die in jury’s zitten gebruiken vaak het excuus dat ‘het merendeel van de juryleden van een concurrerend bureau was’ of iets dergelijks. Met dat gegeven zijn we gaan spelen en willen we een beetje provoceren.’

Geen Excuses-video: #Agency-talk

#NoExcuses - Agency talk

‘Creatieven geen monopolie op creativiteit’

Sandeep Chawla, managing director Cloudfactory, wijst erop dat terwijl creatieven worden betaald om creatieve oplossingen te ‘bedenken’, journalisten die de industrie verslaan perfect in staat zijn om baanbrekende ideeën te herkennen. ‘We hebben geen monopolie op creativiteit.’

Geen Excuses-video: BTS-talk

#NoExcuses - BTS talk

Insturen Epica Awards

Er kan tot 8 oktober worden ingezonden voor de Epica Awards.

Lees ook: Creatief duo Julio & César naar Cloudfactory

Geen Excuses-video: Terrace-talk

#NoExcuses - Terrace talk

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie