Premium

Mode vieren

Strictly Personal: Sanne Groot Koerkamp, de nieuwe hoofdredacteur van Glamour.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Ze werkte zich de afgelopen jaren het rambam, maar dat is niet gek als alles moet wijken om je doel te behalen. Volgens was haar loopbaan tot nu toe een perfecte voorbereiding op haar huidige baan: hoofdredacteur van .

Blogger, ondernemer, journalist, schrijfster, netwerker, foody, fashionlover, tijdschriftengek. Groot Koerkamp (32) zit niet graag stil. Maar ze geeft wel toe: ‘ik heb me een tijd lang over de kop gewerkt en de vriendjes die ik in voorgaande jaren had kunnen dat beamen. Die kwamen altijd op de tweede plaats.’

Afscheid

Maar nu is dat anders. Ze nam een voor een afscheid van al haar vorige projecten en iedere keer dat ze er een afrondde was het of er een last van haar schouders viel. ‘Het was moeilijk om ermee te stoppen. Maar ik deed zo ontzettend veel tegelijk. Het voelt goed om nu al mijn energie te stoppen in deze baan.’ Afgelopen weekend was letterlijk het eerste in jaren dat ze geen deadline had.

Op haar vijfde is ze al dol op tijdschriften en op haar zeventiende weet ze wat ze wil worden: hoofdredacteur van Nieuwe Revu. Groot Koerkamp komt van het platteland en groeit op in een hippie-achtig, zelfvoorzienend gezin. De stad trok, want daar was alles wat ze niet had in haar dorp, waar de net geopende Hema de hipste winkel was. Het stadsmeisje in het dorp kon wegdromen bij de mooie tijdschriften die in huis lagen.

Helden

‘Tijdens mijn studie Journalistiek liep ik stage bij de Nieuwe Revu en daar hadden ze toen nieuws voordat het nieuws was. Al mijn journalistieke helden werkten er. Het was een tijdschrift met ongelofelijk veel energie.’ Ze mocht blijven en werd razende reporter. Maar een functie als hoofdredacteur leek haar het summum. Beslissingen nemen, de koers van het blad aansturen. ‘Ik dacht dat ik dat kon. Dat gevoel zat heel diep. Net als mijn liefde voor tijdschriften. Op de mat valt een cadeautje dat je uit mag pakken. Heerlijk. Een vlucht uit de gewone wereld.’

Aanstekelijk

Bij Glamour komt alles samen, zo voelt het. De vrolijkheid en het optimisme dat het magazine is aanstekelijk. ‘Hier wordt mode gevierd. Bij andere modebladen is de teneur zwaarder, serieuzer. Dat feel good hier wil ik erg versterken. Verder studeer ik hard op waar we online heen moeten en ik houd natuurlijk de vinger aan de pols over wat er van ons wordt gevonden. Ik ben de voelspriet van het blad. Het belangrijkst is dat ik zorg voor de mensen hier, zodat ze lekker in hun vel zitten en een blad maken waar het plezier van af spat.’ Het klopt wat ze vroeger al voorvoelde:  ze kan inderdaad hoofdredacteur zijn.

 

 

 

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie