Tompouce-bier van Hema binnen dag uitverkocht

De limited edition Tompouce Ale, die Hema heeft ontwikkeld in samenwerking met Lowlander, vliegt de winkels uit.

Hema komt vanaf vandaag met tompoucebier, gebrouwen door Lowlander.

Liefhebbers van bier en tompoucen konden donderdag hun hart ophalen: Hema kwam met tompoucebier.  Het biertje bleek echter zo populair, dat er na een paar uur geen blikje meer te vinden was, laat woordvoerder Frederike van Urk donderdagavond weten. 

'Ik wilde ook nog even een paar blikjes halen in de winkel onder ons kantoor, maar toen kreeg ik met een brede grijns te horen dat alles op was.' Dat is overigens geen reden tot paniek, want morgen ligt het bier weer in de winkels, zegt Van Urk. 

1 april

De 'Tompouce Ale' is milkshake-style blond bier (5%) en is gebrouwen met vanille en framboos. In eerste instantie werd het bier als 1 aprilgrap verspreid, maar vanochtend bleek dat het biertje écht in de schappen lag. Van Urk: 'Het idee is bedacht door Martijn Konings (niet te verwarren met de cabaretier, red.) die veel van onze inhakers bedenkt. In het verleden is het wel vaker wel vaker gebeurd dat we een inhaker voor 1 april bedachten en dat het dan toch een product werd. Nu hebben we het omgekeerd: we deden alsof het een 1 aprilgrap was, terwijl we het biertje echt in de winkels wilden leggen.'

Advertentie
advertisement

Oer-Hollands

Het is voor het eerst keer dat Hema en de botanische brouwer de handen ineenslaan. De merken hebben elkaar gevonden in hun gedeelde waarden zoals optimisme, lef en het streven om het leven leuker en beter te maken. Daarop ontstond het idee om twee oer-Hollandse producten samen te brengen in één product.

En de smaak? ‘De framboos maakt het bier licht zoetig en de vanille draagt weer bij aan een zachte, romige afdronk. Dankzij de verrassend romige schuimkraag en de frisse, fruitige afdronk is dit een ideaal bier voor de zomerse dagen. Soepel, toegankelijk en perfect gelaagd in zoetigheid. Een smaaksensatie die je niet wil missen', stelt Hema op de website. Ook Van Urk heeft het biertje geproefd. 'Het is minder zoet dan je in eerste instantie zou denken.'

Lees ook:

Model met stoma in reclame Hema houdt gemoederen bezig
Hema-topman ontploft na promoactie AH en ‘bedankt’ Ahold-top

Plaats als eerste een reactie

Advertentie