Disney+ maakt abonnement met reclames even duur als huidig abonnement, dat duurder wordt

Bij Disney+ is het straks kiezen: evenveel blijven betalen en reclames zien, of meer betalen om advertentievrij te (blijven) kijken.

Disney+
Afbeelding: Disney+

Disney heeft eindelijk bekendgemaakt wat consumenten gaan betalen voor een abonnement op Disney+ met reclames. De maandprijs komt uit op 8 dollar in de Verenigde Staten. Dat is precies evenveel als het huidige, reclamevrije abonnement kost. En dat abonnement wordt daarom duurder, liefst 38 procent tot 11 dollar per maand. De prijsverhoging gaat dit najaar in en in december komt het abonnement met reclames beschikbaar.

Nederland

De nieuwe tarieven voor Nederland zijn nog niet bekendgemaakt. In Nederland kost een regulier abonnement op Disney+ negen euro per maand. Het abonnement met reclames - vier minuten per uur - komt hier pas volgend jaar beschikbaar.

Het advertentiebeleid van Disney ligt onder vuur in de Verenigde Staten. Politici van de Democratische en Republikeinse partij klagen over Disney's beleid dat weigert om 'gevoelige' reclames uit te zenden.

Disney+ groeit door, nog steeds verliestgevend

Disney geeft bij de prijsupdates ook aan dat Disney+ nog steeds (veel) nieuwe abonnees weet te trekken. In het afgelopen kwartaal groeide het aantal abonnees met 14,4 miljoen tot 152 miljoen wereldwijd. Disney_ heeft samen met Hulu en ESPN+, ook videostreamingsdiensten van Disney, zo'n 221 miljoen abonnees. Dat zijn er evenveel als Netflix, dat echter al twee kwartalen op rij melding maakt van een licht dalend abonneebestand

Maar waar Netflix winst maakt, verliest Disney nog steeds grof geld op zijn drie streamingsdiensten. In het afgelopen kwartaal maakten de drie diensten samen 1,1 miljard dollar verlies. Disney+ specifiek zal op zijn vroegst in 2024 winstgevend worden, vertelt de topman bij de kwartaalcijfers. 

Lees verder: ook Netflix werkt aan een goedkoper abonnement met advertenties 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie