Videoconferentie-applicatie Webex presenteert nieuwe visuele identiteit en geluid

De bureaus Akqa en Amp Amsterdam tekenden voor de ontwikkeling.

Videoconferentie-applicatie Webex presenteert een nieuwe visuele identiteit met bijbehorend logo en nieuw geluid voor de toepassing Suite. De bureaus Akqa in San Francisco en Amp Amsterdam tekenden respectievelijk voor de uitvoer ervan. Webex claimt dat Webex Suite de eerste 'suite' binnen de communicatie-industrie is die het hybride werken, inclusief vergaderingen, bellen, berichtgeving, statistiek en evenementen in één aanbod combineert.

'Geluid weerspiegeling van de missie'

Volgens Amp Amsterdam weerspiegelt het ontwikkelde geluid van de Webex-applicatie de missie en de waarden die Webex, onderdeel van Cisco, vertegenwoordigt. Het sonic branding bureau legt daarbij uit dat het voor de ontwikkeling van de reeks nieuwe geluiden een uniek en eigen framework opgetuigd heeft dat Webex-gebruikers over de hele wereld nu kunnen gebruiken.

Inclusieve toekomst

Webex, dat stelt dat het door 85% van de Fortune 500-bedrijven gebruikt wordt voor vergaderingen, conferenties en communicatie, wil met de nieuwe ‘sonische suite’ de Webex-identiteit versterken en de gebruikerservaring verbeteren in het streven naar een 'inclusieve toekomst voor iedereen'.

Vestigen van een merk

Christopher Riggs, creatief directeur van Webex, geeft aan dat ze bij Webex weten dat sonic branding een belangrijke rol gaat spelen bij het vestigen van een merk in het speelveld van de snel evoluerende, moderne werkplek.

‘De iteratieve aanpak van Amp Amsterdam combineert de inzichten, uit interviews en feedback van verschillende stakeholders, met de stem en toon van ons merk. Het resultaat is een sonisch-palet dat echt als Webex aanvoelt.’ 

Credits:

Webex:

Christopher Riggs - creative director

Koray Ekremoglu - creative director

Sondre Ager-Wick - head of design

Øyvind Kurisaki-Sagberg - UX designer

Amp Amsterdam 

Diederik van Middelkoop - executive creative director

Sietze Rademaker - director Sonic Branding

Bertus Pelser - senior sound designer

Maurice Paans - brand client manager

Advertentie