Design System als accelerator van digitale ambitie

Wat heeft een design system Aegon in theorie en in praktijk opgeleverd en wat waren de afwegingen met betrekking tot de techniek en design.

Steeds meer organisaties besluiten om op een slimmere, efficiëntere manier workflows te stroomlijnen door een design system op te zetten dat verder gaat dan enkel een brandbook als richtlijn voor het merk en de bedrijfsprocessen. De voordelen van een design system zijn er in overvloed: een consistentere merkbeleving, eenvoudige gebruiksregels, een hogere ontwikkelingssnelheid, een halt op de eindeloze design discussies en bovendien behaalt je organisatie er grote winst mee in geld, tijd en moeite. Financiële organisatie Aegon schuift virtueel aan tafel bij een nieuwe Dept Talks Live en vertelt over hun proces naar een design system, de afwegingen, bottlenecks en de ongekende kracht dat het met zich meebrengt.

 

Als je verschillende teams hebt die regels voor merkidentiteit op hun eigen manier interpreteren, kan dat zorgen voor een inconsistente digitale ervaring. Zonde, want dit creëert onduidelijkheid bij de klant en werknemers. Aegon besloot om alle verschillende interne en externe systemen, touchpoints en digitale producten te stroomlijnen in design en het merk visueel aantrekkelijker te maken. Tijdens de Dept Talks Live sessie bespreken we wat een design system hen in theorie en in de praktijk opleverde, evenals de keuzes met betrekking tot de techniek en design. Ook worden de uitdagingen belicht: hoe behoud je voldoende autonomie voor designers en developers en zorg je ervoor dat een design system innovatie ondersteund in plaats van tegenwerkt? Uiteraard is het ook belangrijk dat je alle stakeholders op dezelfde pagina krijgt. Genoeg om te ontdekken tijdens dit gesprek tussen Aegon en Dept.

Drie key takeaways:

  • Hoe je begint met een design system en hoe het proces verliep bij Aegon
  • De veelzijdige resultaten die het je organisatie brengt en hoe je het in stand houdt
  • De bijbehorende design- en techniekafwegingen 

Plaats als eerste een reactie