Het Noordbrabants Museum is virtueel toegankelijk tijdens coronacrisis

Bureau Glasnost verantwoordelijk voor interactieve rondleiding

Het Noordbrabants Museum - Het verhaal van Brabant

Het Noordbrabants Museum ís tijdens de coronacrisis toch toegankelijk middels een interactieve rondleiding. Vanwege het coronavirus blijft het museum voorlopig gesloten. Om toch beschikbaar te zijn voor het publiek is er een virtuele rondleiding opgenomen door bureau Glasnost. De rondleiding is te bezoeken vanuit de website van Het Noordbrabants Museum, waar onder andere werken van Vincent van Gogh te zien zijn.

Focus op gastvrijheid

Het Noordbrabants Museum wil door deze interactieve tour te ‘organiseren’ toegankelijk blijven voor hun vaste, trouwe en nieuwe bezoekers. De zogenoemde wisseltentoonstellingen die momenteel te zien zijn kunnen zo bezocht worden volgens het museum. Het museum wilde voor aanvang van het project dat de focus van de virtuele rondleiding kwam te liggen op de gastvrijheid en laagdrempeligheid zodat bezoekers zich tijdens de tour ‘echt’ in het museum wanen.

Het Noordbrabants Museum - Tuingallerij
Het Noordbrabants Museum - Tuingallerij

1,5 meter afstand

Stella Nulens, hoofd marketing en communicatie van Het Noordbrabants Museum zegt over het project: ‘De deuren van ons museum moesten dicht, dat was slikken. Maar daarna ging meteen de knop om. Wat kunnen we onze bezoekers wèl bieden? Samen met Glasnost lag er binnen één dag een passend concept en een haalbaar plan.’  

Christian Brienen, creative producer Glasnost voegt daar aan toe: ‘Een prachtig project om aan te werken! We hadden één dag om heel Het Noordbrabants Museum op camera vast te leggen, met de extra uitdaging om 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Nu kunnen we Nederland alsnog van prachtige kunst en de Brabantse gastvrijheid voorzien.’  

Interactieve rondleiding

In de interactieve video neemt theatermaker en presentator Lucas De Man de kijker mee door het museum. Ondanks de gesloten deuren, stap je digitaal Het Noordbrabants Museum in. Lucas geeft samen met experts uitleg over de vaste collectie en wisseltentoonstellingen, waaronder bijvoorbeeld ‘De Pastorie’ van de uit Noord-Brabant afkomstige Vincent van Gogh en Jan Sluijters. Nulens: ‘De virtuele tour is interactief doordat de kijker zelf kan kiezen voor verdieping door middel van verschillende keuzemogelijkheden.’ De tour is toegankelijk via de website van het museum. 

Lees meer over de gevolgen  en verschillende campagnes ten tijde van de coronapandemie in het coronadossier van Adformatie.

Volg ons liveblog en lees wat de impact van de coronacrisis is op jouw vakgebied

Credits

Klant: Het Noordbrabants Museum

Creatief concept en PR: Glasnost

Videoproductie: FOUR CREATING

Reacties:

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
MV
Link naar website museum werkt niet
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie