Lastig hè, dat thuiswerken?

Omdat we er nog aan moeten wennen dat thuiswerken voorlopig de nieuwe norm is, verlopen veel video-vergaderingen niet altijd even soepel...

Twitter

In de tijd van social distancing vergaderen veel thuiswerkers dagelijks met hun team via applicaties als Teams en Zoom. De tools voor videoconferenties zijn een uitkomst voor iedereen die face to face met collega's wil vergaderen en zonder broek aan die gesprekken wil deelnemen. Maar dat zo'n digitale bijeenkomst niet altijd even soepel gaat, wordt duidelijk na een rondgang op social media.

De leukste blunder komt vermoedelijk uit de VS. Een werknemer van een non-profitorganisatie zag tijdens een call via Zoom haar baas in een aardappel veranderen. Omdat de manager geen idee had hoe ze de fout moest herstellen, zat er voor haar collega's niets anders op dan de hele meeting naar een aardappel te luisteren.

Wat bleek? De vrouw in kwestie had wat leuke filters geïnstalleerd voor een informele bijeenkomst met het team later die week. Maar dat plan pakte dus even anders uit. De Amerikaanse plaatste een foto van de vergadering op Twitter, tot groot vermaak van andere thuiswerkers - die hun missers vervolgens ook maar meteen wereldkundig maakten. 

Ook priesters worstelen met technologie

Overigens zijn teamvergaderingen lang niet het enige moment waarop alles flink in de soep kan lopen. Omdat priesters hun parochianen in deze tijd geestelijke steun willen bieden, grijpen ook zij naar technologie. Met alle gevolgen van dien. Vermoedelijk heeft iedereen de beelden gezien van de Italiaanse priester die onlangs tijdens een livestream van vijftig minuten talloze filters activeerde: een hilarische preek was het gevolg. 

Een paar dagen geleden was het weer raak. Opnieuw werd een Italiaanse priester het mikpunt van spot toen hij zijn mis via een livestream op Facebook wilde plaatsen. De beelden, gedeeld door Twitter-gebruiker @misscathsy, laten zien hoe de priester wezenloos naar het scherm staart terwijl er hemelse muziek op de achtergrond klinkt...en de filters beginnen te wisselen.

Wil je ook zo'n filter om de ochtendvergaderingen leuker te maken? Klik dan hier. Maar wees gewaarschuwd.

Volg ons liveblog om op de hoogte blijven over coronanieuws.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie