Microsofts Edge-browser kan nu ook videoreclames blokkeren

Een testversie van Edge geeft de gebruiker de mogelijkheid om videoreclames in bijvoorbeeld YouTube uit te schakelen.

Afbeelding: Microsoft

De nieuwste testversie van de Microsoft Edge-app voor Android kan videoreclames blokkeren. Gebruikers dienen de functie zelf in te schakelen, waarna videoreclames op websites als YouTube tegengehouden worden. Fijn voor de gebruiker, maar niet voor adverteerders en advertentieplatformen. 

Onduidelijk is nog of Microsoft de nieuwe functie daadwerkelijk gaat integreren in de stabiele Edge-app voor Android. En of de functie ook beschikbaar komt in de apps voor iOS en Windows. 

Minder reclames

De testversie van Edge voor Android geeft in de instellingen aan 'te proberen' videoreclames te weren. Dat lukt niet altijd, maar tot dusver wel al bij veelgebruikte diensten als YouTube. Diverse techwebsites, waaronder GHacks, hebben dit getest.

De Edge-browser heeft overigens al langer een functie die reguliere advertenties kan blokkeren. Deze functie staat standaard uitgeschakeld. Eenmaal ingeschakeld door de gebruiker leunt de blokkeringsfunctie op de techniek van Adblock Plus maar staat Microsoft standaard wel 'acceptabele' advertenties toe. 

Advertenties in Edge zelf

Het nieuws dat Microsoft gebruikers meer mogelijkheden geeft om advertenties te verbergen is opmerkelijk omdat het bedrijf zélf wel advertenties toont in Edge. Dat gebeurt op het startscherm en als de gebruiker een nieuw tabblad opent. Vorige week toonde een antivirusbedrijf aan dat oplichters de advertenties in Edge misbruiken voor criminele doeleinden. Edge-gebruikers zijn hier het slachtoffer van. Microsoft heeft voor zover bekend niet gereageerd op dat nieuws.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie