Minecraft is nieuwe gamification-podium van de Internationale Judo Federatie 

Het innovatieve Mysterie van de Budokan moet kinderen de educatieve waarden van judo bijbrengen en ze betrekken bij de sport.

Minecraft is nieuwe gamification-podium van de Internationale Judo Federatie 
2Basics

De Internationale Judo Federatie (IJF) presenteert een eigen online Minecraft-experience: The Mystery of The Budokan. Met de innovatie gamification-toepassing wil de IJF de nieuwe generatie betrekken bij de sport. Zo kunnen kinderen die beschikken over Minecraft gratis samenkomen in een speciaal, door het Haarlemse marketingbureau 2Basics, ontwikkelde online-judowereld. Minecraft heeft ongeveer 140 miljoen spelers wereldwijd.

Advertentie
advertisement

Educatieve reis

‘The Mystery of The Budokan’ moet volgens de ontwikkelaars een educatieve experience bieden waarin jongeren verborgen objecten moeten verzamelen en de opdracht krijgen verschillende judo-quests op te lossen. Spelenderwijs moeten de jongeren zo kennis opdoen van de judo-wereld en haar waarden. Volgens 2Basics is de virtuele wereld gebouwd rondom het ‘magische Budokan-stadion’, de plek waar judoka Anton Geesink tijdens de Olympische Spelen van 1964 geschiedenis schreef. 

Trailer: The Mystery of the Budokan

The Mystery of the Budokan

Twee werelden

IJF kondigt direct een tweede Minecraft-judowereld aan, die groter moet worden dan de eerste. Deze is speciaal bedoeld voor scholen en komt verwachting eind augustus beschikbaar op Minecraft Education en de Minecraft Marketplace.

Verschuiving naar digitale werelden

De Internationale Judo Federatie vindt  judo meer dan alleen een sport. ‘Judo bestaat uit belangrijke waarden, zoals respect, eerlijkheid en vriendschap. Het is de missie van de Internationale Judo Federatie om deze waarden te delen met nieuwe generaties. De interesse van de jongere generaties verschuift naar nieuwe, digitale werelden. Dit vormt een uitdaging voor sportfederaties om deze doelgroepen te bereiken en met hen in contact te komen. Sommigen zullen dit zien als een bedreiging, maar de Internationale Judo Federatie heeft dit aangegrepen als een kans om iets bijzonders te laten gebeuren binnen gaming.’ 

'Nieuwe wegen'

Ruben Houkes, oprichter van 2Basics, geeft aan dat zijn bureau al jaren is betrokken bij de internationale bond en dat het wereldwijd programma’s en campagnes ontwikkelt om kinderen te betrekken bij de educatieve kant van de judo-sport. ‘We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om kinderen aan te trekken en te betrekken bij de waarden van judo. De introductie van judo in Minecraft bewijst dat IJF naar nieuwe wegen durft te zoeken.’

Lees ook: Echte persvrijheid in Minecraft bibliotheek, ook tijdens lockdown

Advertentie