Opel maakt elektrische rallyauto’s die toch kabaal produceren

Geluid, inclusief piepende remmen zorgt voor meer 'beleving' en vooral veiligheid.

Zoals kleine jongetjes met hun lippen een auto nadoen als ze in hun skelter rijden. Zoals er bij voetbalwedstrijden zonder publiek toch hard wordt gejuicht op tv. Zo gaat Opel zorgen dat zijn emissievrije, stille e-rallyauto toch een enorm kabaal maakt.

Opel voorziet de elektrische Corsa-e Rally van een speciaal geluidssysteem dat de auto ‘op spectaculaire wijze hoorbaar maakt tijdens rally's’, schrijft de automaker in een persbericht. Het geluid zorgt voor meer beleving en voor veiligheid

Vooral dat laatste is van belang. De Duitse autosportfederatie vereist dat rallyauto's hoorbaar moeten zijn voor de veiligheid van officials en toeschouwers. Zij moeten kunnen horen wanneer een auto nadert.

Het geluid is getuige de video een soort kruising tussen een luchtalarm en rallyauto, inclusief piepende banden. Twee spatwaterbestendige luidsprekers zorgen dat het hoorbaar is buiten de auto.

Het volume is in te stellen in twee niveaus. De stille modus voor de openbare weg, en standje veel geluid voor tijdens de rally.

Plaats als eerste een reactie

Advertentie