Snapchat+ is nu ook beschikbaar in Nederland voor 4,49 euro per maand

Het betaalde abonnement geeft de consument meer functies én dient als statussymbool.

Het betaalde abonnement van Snapchat, Snapchat+, is per direct ook in Nederland te gebruiken. Dat meldt Snap, de ontwikkelaar van het socialmediaplatform. Snapchat+ kost in Nederland 4,49 euro per maand of 44,99 euro per jaar. De abonnementsdienst is de eerste zeven dagen gratis te proberen en geeft de gebruiker toegang tot functies die niet beschikbaar zijn voor gratis Snapchatters.

Advertentie
advertisement

Dit biedt Snapchat+

Met Snapchat+ kan de gebruiker onder andere één vriend(in) markeren als best friend forever, zien hoeveel mensen jouw story opnieuw bekeken hebben en de route bekijken die vrienden onlangs hebben afgelegd (mits zij hun locatie actief delen). Sinds deze week kan een gebruiker met Snapchat+ ook met prioriteit reageren op een Snap Star; de reactie valt meer op. 

Bovendien kan een consument met Snapchat+ direct aan de slag met Snap for Web; de computerversie van Snapchat. Snap for Web is echter per 18 augustus voor alle Snapchat-gebruikers beschikbaar.

Statussymbool

Snapchat+ biedt de gebruiker niet alleen extra functies, het abonnement heeft ook veel weg van een statussymbool. Zo krijg je als betalende gebruiker een speciale badge op een vriendschapsprofiel, kun je ook een andere badge activeren die aantoont dat je Snapchat+ hebt en kun je het app-icoontje van Snapchat (het spookje) veranderen in een ander icoon. 

Advertenties

Opvallend: gebruikers met Snapchat+ zien nog steeds advertenties in de app, net als gratis Snapchat-gebruikers. Ontwikkelaar Snap noemt advertenties nog steeds de belangrijkste inkomstenbron van de app.

Volgens het bedrijf zijn er zes weken na de introductie van Snapchat+ (in een beperkt aantal landen) inmiddels meer dan één miljoen betalende gebruikers. In totaal heeft Snapchat wereldwijd ruim 332 miljoen dagelijkse gebruikers, waarvan 4,5 miljoen Nederlanders. 

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie