Snapchat start betaald abonnement a 4 euro per maand in Europa

Gebruikers kunnen nu betalen voor extra functies. Het abonnement is nog niet in Nederland actief.

Snapchat start officieel een betaald abonnement, dat per direct beschikbaar is en in Europa 4 euro per maand kost. Het abonnement genaamd Snapchat+ is nog niet in Nederland beschikbaar. Het abonnementsmodel is een extra inkomstenbron voor Snap, de ontwikkelaar van Snapchat. Het bedrijf blijft namelijk advertenties tonen aan gebruikers en noemt dit nog steeds de belangrijkste inkomstenbron.

Geruchten over een betaald Snapchat-abonnement doken twee weken geleden op, al werd er destijds een prijs van 4,59 euro per maand genoemd.

Advertentie
advertisement

Abonnement is niet advertentievrij

Gebruikers die maandelijks vier euro voor Snapchat+ betalen, krijgen nog steeds reclames in de app te zien. Dat is dus géén reden om voor de app te gaan betalen. Snap hoopt consumenten over de streep te trekken door Snapchat+ te voorzien van nieuwe functies. Het zou gaan om 'exclusieve en experimentele functies' die pas veel later beschikbaar komen voor niet-betalende gebruikers. 

Ook kunnen betalende leden het icoon van de Snapchat-app aanpassen, zien welke volgers hun Snapchat-verhalen vaker dan één keer bekeken hebben en een persoon als 'beste vriend' bestempelen. Die persoon staat vervolgens bovenaan de lijst met gesprekken. 

Nederland volgt op een onbekend moment

Als gezegd is Snapchat+ per direct beschikbaar in Europese landen, waaronder Duitsland en Frankrijk. Snap lanceert het abonnement ook in andere landen als de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf communiceert dat andere landen 'later' volgen, zonder duidelijk te maken wanneer. Het is daarom nog onduidelijk wanneer Nederlandse gebruikers zich kunnen abonneren op Snapchat+. 

Adformatie publiceerde eind april een achtergrondartikel over de Snapchats vernieuwingen voor merken, creators en gebruikers.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Wordt lid van Adformatie!

Wordt lid van Adformatie → Login →
Advertentie