Snapchat is nu (eindelijk) ook op de computer te gebruiken

Snapchat-gebruikers kunnen vanaf de computer berichten sturen en (video)bellen, maar nog niet in Nederland.

Zo ziet Snapchat voor web eruit
Afbeelding: Snap

Tien jaar na de lancering van de eerste Snapchat-app verschijnt er een webversie voor de computer. Snapchat for Web is vanaf vandaag beschikbaar en laat de gebruiker berichten sturen en (video)bellen. Snap - het bedrijf achter Snapchat - brengt de webversie vooralsnog alleen uit voor betalende gebruikers. Het vereiste abonnement is nog niet in Nederland beschikbaar.

Advertentie
advertisement

Binnenkort ook Lenzen

Volgens Snap werkt de webversie van Snapchat in de Google Chrome-browser en kunnen gebruikers naast chatten en videobellen ook chat reactions en chat reply sturen naar vrienden. 

Binnenkort kunnen zij ook Snapchat-lenzen gebruiken, aldus Snap. Die lenzen gebruiken de camera van het apparaat om filters en effecten toe te voegen aan een foto of selfie. Onderstaande video van Snap introduceert Snapchat for Web.

Onderdeel van Snapchat+

Snapchat for Web is per direct te gebruiken in een handvol landen en alleen beschikbaar voor abonnees van Snapchat+. Dat abonnement bestaat sinds eind juni en kost in Europa vier euro per maand. Met Snapchat+ krijgen gebruikers toegang tot exclusieve functies, waar de webversie van de app er één van is. 

Snapchat+ is nog niet beschikbaar in Nederland en het is niet duidelijk wanneer dit verandert. Nederlanders kunnen vooralsnog dus niet via een officiële manier gebruikmaken van Snapchat for Web.

Adformatie publiceerde eind april een achtergrondartikel over de Snapchats vernieuwingen voor merken, creators en gebruikers.

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie