Premium

Snapchat ‘verlegt zijn grenzen’ met update en bijzondere realtime AR-features 

Snap's Summit presenteert instant virtuele omgevingen om de wereld ‘augmented’ te verrijken en te delen

Snapchat ‘verlegt zijn grenzen’ op het gebied van AR. Het komt met bijzondere toepassingen, waaronder de uitbreiding van Local Lenses. Gebruikers kunnen daarmee grotere omgevingen of gebieden instant verrijken met een virtuele om direct te delen met vrienden. Zo kon Buckingham Palace al bewaakt worden door een grote draak terwijl nu hele buurten en straten ‘augmented’ beschilderd kunnen worden, met meer Snapchatters tegelijk. De met behulp van machine learning ontwikkelde en uitgebreide AR-feature is ontworpen door het eigen designteam van Snapchat en ontwikkeld door het mondiale netwerk van ontwikkelaars.

Introducing Local Lenses | Snap Partner Summit 2020

Lens Studio

De gemiddeld 170 miljoen Snapchatters krijgen meer innovaties tot hun beschikking met een update van de zogenoemde Lens Studio. Hierin zijn verbeterde features opgenomen als Face Landmarks en Face Expressions, waarmee gezichten, handbewegingen en zelfs loopbewegingen beter zijn te tracken. Daardoor is het mogelijk ze realtime weer te geven en deze te voorzien van bijvoorbeeld AR-schoenen naar keuze.

Machine Learning Now in Lens Studio | Snap Partner Summit 2020

Partners

Snapchat presenteerde zijn nieuwe features vorige week tijdens de jaarlijkse Partner Summit, dit jaar digitaal gehouden. Tijdens de Summit werden naast de innovaties met augmented reality enkele nieuwe plannen en samenwerkingen gepresenteerd.

Zo heeft Snapchat langdurige contracten heeft afgesloten met organisaties als Disney, ESPN, NBCUniversal, ViacomCBS, en de NBA voor Snapchat’s Discover-platform. Zij gaan volgens Snap ‘made-for-mobile content’ maken voor het platform. 

The Power of Storytelling: Snap Originals | Snap Partner Summit 2020

New Snap Originals

Ook gaat Snapchat het volgen en delen van breaking news mogelijk maken. Met de applicatie Happening Now kunnen Snapchatters direct het laatste nieuws delen. Snap heeft voor deze ‘push’-dienst contracten afgesloten met de grootste nieuwsdiensten ter wereld.

Om Snapchatters te helpen bij de mentale gezondheid worden de toepassingen New Snap Originals en Headspace mini toegevoegd. Bij deze laatste zijn samen met vrienden gezondheidsoefeningen te doen. 

New Snap Originals zijn die speciaal ontwikkelde programma’s om gezondheids- en positiviteitsboodschappen over te brengen.

Original DocuSeries: Made For Mobile, Made for You | Snap Partner Summit 2020

Bekijk de Snap Partner Summit 2020 en alle aankomende features

Snap Partner Summit 2020
premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie