X wil meer advertenties verkopen rond verticale video's

Het pitch deck, in handen van een vaktitel, suggereert dat X (Twitter) meer wil gaan concurreren met Instagram en TikTok.

Twitter heet nu X
Afbeelding: Shutterstock

X, voorheen bekend als Twitter, wil meer reclames vertonen rondom verticale video's. Dat meldt AdAge, dat een pitch deck van X in handen heeft gekregen. Met meer verticale video's en bijbehorende advertenties lijkt X zich nadrukkelijker te gaan profileren als een alternatief voor Instagram (Reels) en TikTok.

Focus op video

De focus op video moet tot uiting komen in het vierde kwartaal, zo blijkt uit het pitch deck. X verwacht dat gebruikers eigen video's gaan delen, maar rekent er ook op dat merken (verticale) video's publiceren. Het platform noemt in het pitch deck onder meer sportclips uit populaire (Amerikaanse) competities als de NFL en NBA. Maar ook conferenties als The Games Awards, met een focus op gaming. Rondom die video's komen advertenties, een tactiek die Instagram en TikTok ook toepassen om inkomsten te genereren. 

Meer verdienmodellen

X zit hard te springen om hogere advertentie-inkomsten. Sinds Elon Musk het platform in oktober 2022 overnam voor ruim veertig miljard euro, zijn de inkomsten uit reclames met de helft teruggelopen. Veel adverteerders besteden minder tot niets meer aan reclames op X omdat de vrijheid van meningsuiting is verruimd en advertenties regelmatig bij haatzaaiende berichten vertoond worden. Volgens X is het platform op de goede weg om het vertrouwen van adverteerders terug te winnen, maar die claim is nog niet onafhankelijk te controleren. Feit is dat X door de gekelderde advertentie-inkomsten meer is gaan inzetten op alternatieve verdienmodellen. Zo kunnen gebruikers maandelijks betalen voor een blauw vinkje en meer functies en komt X naar verluidt binnenkort met drie nieuwe abonnementen, waaronder een die X zonder advertenties biedt.

Het socialmediaplatform richt zich sinds kort ook nadrukkelijker op het delen van lange video's, livestreaming en (video)bellen. Met al die functies moet X completer worden dan Twitter was voordat Musk de dienst kocht. 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie