Medewerkers Twitter mogen 'voor altijd' thuiswerken

Twitter is niet van plan is om één van de eerste bedrijven te zijn die mensen weer naar kantoor stuurt.

123RF

Werknemers van Twitter mogen voor altijd vanuit huis blijven werken als ze dat willen. Dat heeft het bedrijf dinsdag laten weten via een interne mail, meldden verschillende Amerikaanse media, waaronder CNBC

Twitter stelt in die mail dat het een van de eerste bedrijven was die medewerkers vanaf huis liet werken, maar niet van plan is om één van de eersten te zijn die mensen weer naar kantoor stuurt. Wie wel weer op locatie wil werken zodra dat kan, krijgt daartoe wel de mogelijkheid, maar dat is op zijn vroegst vanaf september. CEO Jack Dorsey zei eind vorig jaar al dat hij "een meer verspreid personeelsbestand" voor ogen had. Ook omdat dat volgens Dorsey het werk alleen maar ten goede zou komen.

Lees ook: Lastig hè, dat thuiswerken?

 

Techreuzen als Google en Facebook hebben ook al laten weten dat werknemers waarschijnlijk heel 2020 niet naar kantoor hoeven komen, maar reppen vooralsnog niet over de langere termijn.

Google is van plan zijn kantoren weer te openen. Google-baas Sundar Pichai zou tegen personeel hebben gezegd dat de meeste werknemers op zijn vroegst eind oktober kunnen terugkeren op kantoor. Daarbij repte hij over de mogelijkheid dat de maatregelen tot in 2021 kunnen voortduren. Google sloot zijn kantoren begin maart. Het bedrijf heeft meer dan 100.000 mensen in dienst en huurt daarnaast ook tienduizenden mensen in.

Facebook wil de kantoren voor de bijna 50.000 medewerkers begin juli weer openen. Ook bij Amazon hebben medewerkers te horen gekregen dat de thuiswerkmaatregelen zeker tot oktober zullen gelden.

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie