Poesiat & Kater laat bierdrinker kleur bekennen tijdens komend WK

Bierbrouwerij houdt gesprek over mensenrechtenschendingen in Qatar levend met trekken van rode of gele kaart.

Rood of geel, maar nooit groen

De Amsterdamse bierbrouwerij Poesiat & Kater lanceert BAR: een nieuw blikbier in fel rood-gele kleur, waarmee de consument kan laten zien welke kaart -rood of geel- hij of zij geeft aan het komende Wereldkampioenschap Voetbal in Qatar.

De brouwerij wil hiermee het gesprek over de mensenrechtenschendingen in Qatar zowel voor als tijdens het WK gaande houden en zodoende mogelijke herhaling voorkomen.

Bang voor slechte publiciteit

Poesiat & Kater springt hiermee in op een interessante, maar ook pijnlijke ontwikkeling: in de afgelopen jaren was er volop (media)aandacht voor de penibele situatie in Qatar, maar nu het WK in november nadert, dreigt het gesprek hierover op de achtergrond te raken. Veel bedrijven kiezen er bovendien voor om maar helemaal niets 'aan marketing' te doen uit angst voor slechte publiciteit. Anders gezegd: ze willen de pret niet bederven.

Met BAR, dat staat voor Beer Assistant Referee, nodigt Brouwerij Poesiat & Kater bierdrinkers uit om wél hun mening te geven over de situatie. De actie is bedacht en ontwikkeld door This Agency.

Ongemakkelijke waarheid

Julian Alvarez, oprichter Poesiat & Kater: 'Er is veel gezegd over de misstanden in Qatar, maar straks gaat iedereen wél gewoon de WK-wedstrijden kijken. Ik hoop dat tenminste één persoon ons rood-gele biertje als aanleiding neemt om het gesprek over de ongemakkelijke waarheid te starten. Je kunt kiezen tussen rood of geel, maar het is in ieder geval nooit groen.'

Het BAR-bier is vanaf 21 oktober verkrijgbaar in café's, online, het proeflokaal van Poesiat & Kater en de eigen webshop van de brouwerij. Van de omzet van de webshop wordt 20% gedoneerd aan Amnesty International, aldus de brouwerij.

De campagne wordt voornamelijk online uitgerold. Bekijk de video hieronder:

Credits:
Creative direction: Ingmar Larsen
Copywriter: Arthur Schotsborg
Creative team: Lique Geraedts & Rude Geurts

Camera & Editor: Robin Pijpers
Director: Ingmar Larsen
Junior Producer: Rachel Zheng
Designer: Marieke Hendriksen
Acteurs; Erik Koningsberger, Noor van Mook, Sjoerd van Wieringen, Eva van der Lans

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie