Student gaat viral met coronaspel 'Beter dan Hugo'

Een Nederlandse student heeft een spel ontwikkeld waarmee je het coronavirus onder controle moet krijgen. Doe jij het beter dan de overheid?

Schermafbeelding van het spel

De Nederlandse student econometrie Quinten gaat viral met een gratis online spelletje dat hij deze week gelanceerd heeft. Na zes maanden hobbywerk is er nu beterdanhugo.nl, een spel waarmee Nederlanders de coronacrisis kunnen nabootsen.

Als gebruiker sta je in de schoenen van Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge om de eerste honderd dagen van de coronapandemie zo goed mogelijk te doorstaan. Je krijgt daarbij de keuze uit allerlei (gebruikte) maatregelen en bepaalt zelf welke je wanneer inzet en hoe lang. Zo verloopt de pandemie bij iedereen anders en blijkt na honderd dagen (binnen een paar minuten afgespeeld) of je het beter of slechter gedaan hebt dan het overheidsbeleid. 

Ongeveer dan, want Quinten benadrukt dat het een zo nauwkeurig mogelijk simulatiespel is. Een daadwerkelijke reconstructie valt niet te maken, want van alle mogelijke scenario's is er één uitgevoerd. Door De Jonge. Is er een ideale uitkomst? Misschien. 'Al is het natuurlijk maar net waar jij meer waarde aan hecht: minder coronadoden of meer vrijheid', zegt de zeventienjarige student tegen RTL Nieuws

Volop in de media

Het spel is op de eerste dag al dertigduizend keer gespeeld, aldus Quinten tegen RTL Nieuws. Gebruikers die het spelletje waarderen, kunnen een donatie via Tikkie overmaken. Met zijn game is Quinten volop in het nieuws. Niet alleen bij RTL, maar ook bij MetroFHM en MSN. Ook op sociale media gaat er veel aandacht uit naar het spelletje, dat zo vaak te spelen is als je wil. 

Of Hugo de Jonge het spel ook al gespeeld heeft, is vooralsnog onbekend. Hij zwaaide op 10 januari na twee jaar af als coronaminister en is nu minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening. 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie