Instagram komt met marktplaats voor deals influencers met merken

De nieuwe dienst is een van de initiatieven van Facebook om geld te verdienen aan Instagram.

Instagram gaat een marktplaats opzetten om bedrijven en influencers bij elkaar te brengen. Die kunnen daar dan sponsordeals sluiten, hebben Adam Mosseri van de foto-app en Mark Zuckerberg van moederbedrijf Facebook bekendgemaakt. De nieuwe dienst is een van de initiatieven van Facebook om geld te verdienen aan Instagram.

Bedrijven hebben veel geld over om influencers foto's en video's met daarin hun producten te laten plaatsen op Instagram. Die aanprijzingen lijken minder op reclame en moeten door volgers als authentieker worden gezien. Mosseri noemt dergelijke berichten "de economische motor" achter het sociale netwerk. Volgens het Instagram-hoofd kunnen Instagram en moederbedrijf Facebook goed helpen bij het bij elkaar brengen van partijen.

Hoe de marktplaats moet gaan werken en hoe Facebook er geld aan gaat verdienen is nog onduidelijk, want verdere details zijn nog niet bekendgemaakt. Jarenlang hield Instagram zich verre van de sponsordeals uit angst dat het sociale netwerk te commercieel zou worden. Daardoor is er veel onduidelijkheid over de prijzen die bedrijven betalen voor vergelijkbare deals. De nieuwe marktplaats moet zorgen voor een gelijkmatiger speelveld, aldus Mosseri. Bloomberg/ANP

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie