Trending deze week: met Meta's gamechanger houd jij je concurrenten nog beter in de gaten

Meer transparantie op het gebied van influencer marketing dankzij de Digital Service Act.

Tijd om je concurrentieanalyse aan te scherpen voor creators en iedereen die ook maar iets met influencer marketing te maken heeft! Meta’s Ads Library gaf al inzicht in de lopende campagnes van je concurrenten, maar door deze nieuwe tool ben jij nu ook helemaal op de hoogte van hun gesponsorde samenwerkingen met creators.

Nieuwe tool, nieuwe kansen.

De nieuwe functie bevindt zich in de Ads Library en bevat een real-time database met alle betaalde partnership posts die via Meta lopen. Maak gebruik van verschillende filters zoals: platformen, data of jouw meest inspirerende creator en gebruik deze data in jouw voordeel. Deze tool is onderdeel van de recente Digital Service Act die per 25 augustus in ging. Dat houdt ook in dat de database nog maar net bestaat en vanaf half augustus gegevens verzamelt.

Een screenshot van een zoekopdracht in de database (31-08-2023)
Een screenshot van een zoekopdracht in de database (31-08-2023)

Beter goed gejat dan slecht bedacht?

Het nieuwe inzicht in influencer-samenwerkingen biedt vele mogelijkheden. Het kan een grote inspiratiebron zijn, een bevestiging van je eigen strategische keuzes of juist een mooi afkijkblaadje zoals vroeger. Marketeers kunnen meekijken met de keuzes en acties van concurrenten, bijvoorbeeld hoe actief ze omgaan met creators, in welke content ze investeren en hoe dergelijke posts eruitzien. Daarnaast biedt het ook een mooie kans om de perfecte match wat betreft creators te vinden en spot jij hier de nieuwste trends. Voor de creators en talentmanagers biedt het mooie kansen in mogelijke samenwerkingen en het versterken van je pitch voor merken.

Wat ons betreft is Meta's Ads Library een essentiële marketingbron die je kennis over influencer-samenwerkingen verrijkt. Duik zelf in Meta’s Ad Library, zoek naar merkinhoud en ga op ontdekkingsreis door de wereld van social campagnes om de vele voordelen te ontdekken.

Creative Social Agency Dorst & Lesser spot wekelijks de laatste trends op social, zodat je weet wat er speelt.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie