V&D-topman Jacob de Jonge stapt op

Stond slechts anderhalf jaar aan roer noodlijdende winkelketen.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Warenhuisketen V&D moet op zoek naar een nieuwe topman. De huidige algemeen directeur Jacob de Jonge heeft besloten zijn functie per 1 augustus op te zeggen. Hij blijft wel verbonden aan het bedrijf als adviseur gedurende de overgangsperiode en als lid van de raad van commissarissen. Dat maakte V&D donderdag bekend.

De Jonge stond sinds begin vorig jaar aan het roer van de verlieslijdende warenhuisketen. Hij was eerder werkzaam als algemeen directeur van de Bijenkorf. Een reden voor zijn vertrek is niet naar buiten gebracht.

Sun Capital 

De taken van De Jonge zullen voorlopig worden overgenomen door Don Roach. Die is nu financieel directeur bij investeringsmaatschappij Sun Capital en commissaris bij V&D. Roach zal terugtreden uit z’n functie bij Sun Capital gedurende zijn interimperiode bij V&D. Sun is sinds 2010 eigenaar van de Nederlandse keten.

Het in 1887 opgerichte V&D lijdt al jaren verlies. Het met 63 vestigingen naar eigen zeggen grootste warenhuis van Nederland zag zijn nettoverlies vorig jaar zelfs ruimschoots verdubbelen, tot 42 miljoen euro. Maar De Jonge sprak in mei de verwachting uit dat V&D volgend jaar weer zwarte cijfers gaat schrijven. In zijn relatief korte periode als bestuursvoorzitter heeft hij een nieuwe strategie uitgestippeld. Deze zal door zijn opvolger worden voortgezet.

Uitbreiden assortiment

V&D wil meer klanten gaan trekken door de warenhuizen te vernieuwen en het assortiment uit te breiden met 200 merken. Ook de online-activiteiten van de onderneming moeten meer omzet gaan opleveren.

Bron: ANP

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie