Digital Design Case: Blendle

Cruciale rol digitaal design voor journalistiek platform

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Het stelt je in staat losse artikelen uit bijna alle Nederlandse kranten en tijdschriften te lezen. Inmiddels heeft een half miljoen Nederlanders een account en recent is Blendle ook gelanceerd in Duitsland, met meer dan 100 Duitse titels. 

Digitaal design speelt een cruciale rol bij het platform, om te zorgen voor de juiste leeservaring van de verschillende titels: de lay-out van een artikel zijn net zo belangrijk als het artikel zelf. Voor elke krant of tijdschrift dat toetreedt, wordt een nieuw sjabloon ontworpen dat de identiteit van de krant beste vertegenwoordigt. Dat sjabloon omvat fontfamilies, groottes, zwaarten en kleuren. Die worden worden omgezet in CSS-templates: een versie voor de tijdlijn, voor de desktop-lezer en voor de mobiele lezer. 

Jort de Vries, Design Lead bij Blendle: ‘De grootste uitdaging bij de vormgeving was het behouden van de verfijnde typografie en lay-out van kranten en tijdschriften. We vertalen die lay-out door naar een zelf ontwikkelde responsive reader, geoptimaliseerd voor elk scherm. Door het hanteren van een  baselinegrid en tekst in kolommen naast elkaar te plaatsen, is de leeservaring vergelijkbaar met het lezen van papier. De fontset van inmiddels meer dan 460 fonts is zo geoptimaliseerd, dat het niet ten koste gaat van de performance.’ 

Lees hier een /how-we-designed-the-itunes-of-journalism-46bf61c9e603" target="_blank">uitgebreid artikel van Jort over het digitale design, en /the-future-of-blendle-mobile-23443e001838" target="_blank">een stuk van zijn collega Emiel Janson over de toekomst van het design voor de mobiele Blendle versie.

Credits
Concept en design: Team Blendle

Elke editie van het magazine Adformatie bevat een pagina met het beste uit de wereld van digital design, geselecteerd door het -initiatief. In het blad wordt verwezen naar deze post in het bijbehorende , waar we extra’s en aanvullende info over de case plaatsen.

      Tip: to Dutch Digital Design! 

Check ook de andere digital design cases van Adformatie:

- Case
- Case
- Case
- Case
- Case ;HP bend the rules&;
- Case
- Case
- Case
- Case
- Case
- Case
- Case  

Meer over Dutch Digital Design in het .

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie