Belgische minister gaat heerlijk de mist in met ‘voorstel-tweet’ over hockeyploeg

Hoe een social-mediateam een ‘spontane’ post om zeep helpt.

Het Belgische herenhockeyteam is op weg is naar eremetaal in Tokio. Zo’n nationale prestatie is voor een politicus natuurlijk een ideaal moment om zich een groot fan te betonen.

Dat moet tenminste het besef zijn geweest bij het social-mediateam van Annelies Verlinden, de minister van Binnenlandse Zaken van België.

‘Verlinden’ twitterde gisterenavond voor de halve finale van het Belgisch hockeyteam tegen India dat ze haar wekker zou zetten om 3.30 uur om de hockeyers te zien spelen.

Dat ging bijna goed, alleen vergat het social-mediateam een paar woorden aan het begin van de tweet weg te halen. De spontane boodschap van Verlinden bleek ingestoken.

Advertentie
advertisement
De fantweet die niet verzonden had mogen worden
De fantweet die niet verzonden had mogen worden

De voorstel-tweet was snel verdwenen, maar de twitter-gemeenschap in België kon toch een avond en ochtend zijn lol op of zijn hart luchten, enkele keren op rijm.   

 

Teamframe

Verlinden framede de misser de volgende ochtend op de Vlaamse radio als een teamfout. Bovendien zag ze afgelopen nacht daadwerkelijk de Belgische hockeymannen winnen van India. ‘Ik heb gekeken en ik ben blij dat ik gekeken heb.’

 

Plaats als eerste een reactie

Advertentie