Bezuinigingen bij 3FM, NPO zet in op podcasts

Concept-jaarplan 2022 voor radio toont grote veranderingen.

ANP

De publieke omroep (NPO) wil zijn radiozenders flink op de schop nemen en inzetten op podcasts. Dat blijkt uit een uitgelekt concept-jaarplan 2022 waarover De Gooi- en Eemlander vanochtend bericht.

Het dalende marktaandeel op NPO 3FM heeft onder meer als consequentie dat er 1,5 miljoen euro bezuinigd wordt op de popzender. Naar het in de grote steden populaire FunX gaat juist meer geld. Bij Radio 1 moet de middag- en avondprogrammering worden aangepakt en komen er minder presentatoren.

Advertentie
advertisement

3FM moet onder meer 'nieuwe personen uit het online domein' aantrekken' en radio-dj's moeten bekender worden door zich meer op tv te laten zien. Een intensievere samenwerking met de publieke tv-zenders is daarom volgens het concept-jaarplan gewenst.

De NPO wil niet reageren op de plannen.

 

Eerder werd al duidelijk dat de NPO in zijn tv-aanbod vernieuwingen wil aanbrengen. De top wil een verjonging doorvoeren.

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie