Canal+ terug in Nederland met streamingdienst

Daarnaast komt er een nieuwe lineaire zender: Canal+ Action.

De Noorse serie Furia is te zien op Canal+

Canal+ begint een streamingdienst in Nederland met een aanbod van Europese films en series en sport. De streamingdienst is nog voor het einde van het jaar beschikbaar via appstores en bij launching partner Ziggo. Daarmee keert Canal+ als merk terug in Nederland. De Franse mediagroep (M7/Canal+) is hier momenteel actief met Film1 en Canal Digitaal TV. 

Consumenten krijgen toegang tot Canal+ Originals en internationale producties van de groep, waaronder StudioCanal, SPI (Film1 & FilmBox) en Dutch FilmWorks. Ook exclusieve titels van Fremantle, Dutch Core, Lionsgate en Lumière zijn te zien op de streamingdienst.

Daarnaast biedt Canal+ ook titels van Viaplay. In juli werd bekend dat Canal+ een belang van 12 procent heeft genomen in de noodlijdende Scandinavische dienst.

Titels zijn onder meer The Brigade, de Noorse serie Furia en de nieuwe actieserie Negotiator. 

Een abonnement gaat 4,99 per maand kosten. 

Canal+ Action

Countrymanager Alco de Jong (ex-Discovery Network) kondigt ook de zender Canal+ Action aan, die 24 uur lineair wordt geprogrammeerd. 'Actie moet gezien worden als gevoel, niet als genre. Consumenten kunnen series en films verwachten uit genres als misdaad, sport, drama en thriller.'

Ceo Hans Troelstra van M7/Canal+ Group zegt dat Nederland een logische volgende stap is om de positie als Europese contentaanbieder te versterken. Hij spreekt van een 'volwassen Nederlandse streamingmarkt'. Canal+ moet op korte termijn beginnen. 'Met Ziggo als launching partner is Canal+ direct toegankelijk voor een groot deel van de Nederlandse consumentenmarkt.' Klanten van Ziggo vinden de app binnenkort op de Mediabox Next en Next Mini.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie