Candid Group lijft Digital Agency Group in

Candid Group blijft na Stroom en M2Media op het overnamepad.

Candid Group neemt de Digital Agency Group (DAG) volledig over. Daarmee groeit het uit tot het grootste Nederlandse netwerk van onafhankelijke media-, marketing- en communicatiebureaus. 

DAG bestaat uit de digitale media- en reclamebureaus The online company, Havana Harbor, 6Circles en RLVNT en is gespecialiseerd in digitale media, creatie, IT en data. Met de overname - waarover geen financiële details worden gegeven - wil Candid zijn digitale dienstverlening aan klanten versterken.

Advertentie
advertisement

Oprichters Erik van Laar en Maarten de Vries van DAG treden als partners toe de board van Candid Group. Directeur Niels Rijerse van The online company krijgt de dagelijkse leiding over de digitale tak.

Candid Group

Het aantal medewerkers van Candid Group gaat met DAG naar 140 en de inkomsten gaan met ruim de helft omhoog. Candid Group is de afgelopen jaren hard gegroeid met in twee jaar de overnames van het Rotterdamse Stroom en een jaar geleden het Hilversumse M2Media. 

Volgens oprichters Erik van Laar en Maarten de Vries van DAG voegen hun bureaus vooral digitale expertise toe aan de groep. 'Samen zijn we groot en hebben we veel specialisten in huis die kunnen samenwerken. Daardoor zijn we een geduchte concurrent voor de traditionele ‘big six’ van buitenlandse bedrijven.'

De twee bedrijven passen volgens ceo Gerard Ghazarian qua werkwijze en strategie prima bij elkaar. 'We spreken dezelfde duidelijke taal.' De traditionele silo’s in marketing bestaan niet meer binnen de bedrijven. Beide willen verschillende disciplines en verschillende bureaus met elkaar verbinden en laten samenwerken binnen één platformorganisatie. Ook willen ze alle backoffice diensten centraliseren om het werk van specialisten te vergemakkelijken. Zo helpen ze Nederlandse merken om beter te communiceren met hun klanten.

Ook komend jaar wil Ghazarian nog groeien met Candid Group door overnames en samenwerkingen. 'Onze ambitie is niet om de grootste te zijn. Wel om het meest innovatieve en ondernemende netwerk te zijn.'

Alle bureaus binnen de groep behouden hun eigen merknaam. De Rotterdamse bureaus Stroom en Havana Harbor blijven daar en de Amsterdamse bureaus verhuizen in januari naar een nieuw pand van Candid Group in Amsterdam-Noord. Ook M2Media gaat daar naartoe.


Foto management team Candid Group, v.l.n.r: Nico Hilhorst (CGO), Chris van Zanten (CFO), Gérard Ghazarian (CEO), Maarten de Vries (CCO), Youri van der Mijn (CIO) en Erik van Laar (COO)

 

Plaats als eerste een reactie

Advertentie