DPG Media doet bod op RTL België en wil ook Nederlandse tak inlijven

In België bod samen met uitgever Rossel.

DPG Media biedt samen met mediagroep Rossel op RTL België, meldt het Belgische De Tijd. Parallel werkt het uitgeefconcern aan een overname van RTL Nederland.

Het verkoopproces rond RTL België is in volle gang. Vorige week moest een bod van de gegadigden binnen zijn en , moesten eind vorige week een bindend bod indienen bij de RTL-groep. Een van die bieders is het duo DPG Media/Rossel. Die laatste partij is onder meer uitgever van de kranten in Franstalig België.
Rossel was tot eind vorig jaar een van de minderheidsaandeelhouders in RTL.

Talpa Network en 700 miljoen?

DPG Media zou volgens De Tijd ook RTL Nederland willen overnemen. Naast DPG Media is Ziggo/Vodafone in de race. Ook hier moesten de biedingen vorige week binnen zijn. Het is niet bekend of DPG Media ook hier samen met een andere partij een bod doet. Geruchten dat het hier om Talpa Network zou gaan, zijn nog niet bevestigd.

Moederconcern RTL Group kijkt naar de verkoop van zijn lineaire tv-activiteiten, werd in maart bekend

Voor DPG Media kan RTL in Nederland een interessante toevoeging zijn. De twee bedrijven werken al intensief samen en hebben sinds 2018 een strategische alliantie gevormd, maar bezit DPG geen tv-zenders of streaming diensten. Dat is in België anders, waar DPG tv-bedrijf Medialaan overnam.

 

700 miljoen

De vraag is of DPG Media met een overname van RTL Nederland niet te groot wordt op de Nederlandse markt. Volgens ingewijden is RTL Nederland zo'n 700 miljoen euro waard.

DPG Media en Talpa Network laten weten niet op geruchten in te gaan.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie