DPG Media trekt na bijna 25 jaar de stekker uit techwebsite Hardware.info

De techwebsite is de afgelopen jaren al uitgekleed. DPG Media is zich gaan focussen op de grotere broer Tweakers.net.

Twee oud-redacteuren van Hardware.info tijdens een video-opname
Afbeelding via Hardware.info

Technologiewebsite Hardware.info stopt na bijna 25 jaar. Uitgever DPG Media trekt op 1 januari de stekker uit de website om zich vol te focussen op de grotere zusterwebsite Tweakers.net.

Uitgekleed

DPG Media nam Hardware.info en Tweakers.net in 2016 over en liet de titels de eerste drie jaar naast elkaar functioneren. Achter de schermen gingen de redacteuren en test-medewerkers meer met elkaar samenwerken, waarna de uitgever eind 2020 aankondigde dat de primaire focus voortaan op Tweakers.net kwam te liggen. Vrijwel de hele redactie van Hardware.info ging voor Tweakers.net werken om die website verder uit te bouwen. Hardware.info behield een hoofdredacteur en wat freelancers om in sterk afgeslankte vorm productreviews en nieuws te blijven publiceren, zo blikt adjunct directeur Koen Crijns terug. 

In die periode stopte DPG Media ook met het papieren tijdschrift van Hardware.info, YouTube-video's waarin redacteuren producten bespreken en andere zaken.

Drie jaar later valt definitief het doek voor Hardware.info, met name omdat de website veel overlap in content en bezoekers had en heeft met Tweakers.net. Crijns: 'Helaas zijn we nu op een punt beland waarop we hebben besloten om Hardware Info niet langer als een aparte website te blijven publiceren. We blijven nog steeds achter onze plannen van eind 2020 staan en zijn trots op de dagelijkse artikelen die we kunnen bieden met de sterk gegroeide redactie van Tweakers, qua omvang en mogelijkheden. Voor Hardware Info komt er, na bijna 25 jaar, helaas een einde.'

De hoofdredacteur van Hardware.info gaat vanwege het stoppen van zijn titel op zoek naar een baan binnen of buiten DPG Media, meldt hij op vragen van lezers. 

Cijfers

Of DPG Media of een andere partij een kopie van de Hardware.info-website met tienduizenden artikelen maakt, is niet duidelijk. Crijns vertelt desgevraagd aan Adformatie dat DPG Media de mogelijkheden onderzoekt, maar nog geen concrete informatie kan delen.

Op de adverteerderswebsite van DPG Media staat dat Hardware.info maandelijks één miljoen unieke bezoekers trekt, 2,5 miljoen paginaweergaven behaalt en een community van 140 duizend gebruikers heeft. Er staat geen datum bij die cijfers, waardoor onduidelijk is hoe actueel ze zijn. Tweakers.net trekt volgens de uitgever 4,5 miljoen unieke bezoekers en 66,5 miljoen paginaweergaven per maand. Ook die cijfers zijn niet met een datum aangeduid.

Reacties:

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Marlon Verhijde
Jammer, maar een begrijpelijke beslissing.
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie