Derk Haank, Cor Jan Willig en Luc van Os stappen in agrarische uitgever Misset

Doorakkeren BV krijgt een meerderheidsbelang in onder meer de titel Boerderij.

Boerderij vakblad

Misset Uitgeverij is een nieuw opgerichte onderneming waarin Doorakkeren BV een meerderheidsbelang en Reed Business een minderheidsbelang krijgt. Doorakkeren is een samenwerking tussen de uitgevers Derk Haank (voormalig CEO Elsevier en Springer Nature), Cor Jan Willig (oprichter New Skool Media) en Luc van Os (CEO Hearst).

Bij de voorgenomen acquisitie gaat het om de uitgeefactiviteiten en alle producten rond Boerderij, Boerderij Vandaag, Pluimveehouderij, Groenten & Fruit, Trekker, Traktorpool, Future Farming, All About Feed, Dairy Global, Pig Progress, Poultry World en de sales en marketing activiteiten voor Dacom.

Alle betrokken 140 medewerkers treden in dienst bij Misset Uitgeverij.

Advertentie
advertisement

RELX Group en Reed Business vinden dat het agrarische mediaportfolio uit Doetinchem beter past bij een nieuwe eigenaar die zich alleen op die sector focust.

Boerenzonen
Misset Uitgeverij wil de huidige activiteiten voortzetten en nieuwe kansen te ontplooien. Voor Haank en Willig, beiden boerenzoon, heeft de overname ook een persoonlijk tintje.

Derk Haank: 'We zijn heel blij met deze voorgenomen transactie, omdat we geloven in het belang van vakinformatie nu en in de toekomst. Het agricluster beschikt daarbij over een unieke positie met een sterke band met haar doelgroep en kenniscentra.'

De voorgenomen verkoop verloopt volgens de gebruikelijke overlegprocedures.

Plaats als eerste een reactie

Advertentie