Mediahuis wil Duitse uitgever Aachener Verlagsgesellschaft overnemen

Uitgever wil verdere Europese expansie.

Mediahuis en het Duitse Aachener Verlagsgesellschaft (AVG) voeren overnamegesprekken. De Belgische uitgever wil de oprichter en eigenaar van de Aachener Zeitung overnemen. De twee partijen zouden in verregaande onderhandelingen zijn.

Advertentie
advertisement

Als de gesprekken succesvol worden afgerond, wordt Mediahuis de belangrijkste aandeelhouder (70 procent) van AVG's dochteronderneming Medienhaus Aachen, uitgever van Aachener Zeitung en Aachener Nachrichten.

Een eventuele overname van Aachener Verlagsgesellschaft past binnen de Europese groeiplannen van Mediahuis en zou de groep. Mediahuis, in Nederland onder meer eigenaar van De Telegraaf en NRC, breidt hiermee uit naar de Duits-Nederlandse grensregio (Euregio).

Ceo Gert Ysebaert: 'Onze groeiambitie is duidelijk: we willen verder evolueren als toonaangevend Europees mediaspeler. Na de ontwikkeling van onze groep in België, Nederland, Ierland en sinds vorig jaar ook Luxemburg, is de uitbreiding van onze activiteiten naar de Duitse regio Nordrijn-Westfalen een logische volgende stap. Het gebied sluit niet alleen geografisch aan bij onze bestaande activiteiten, maar in Aachener Verlagsgesellschaft hebben we ook een sterke potentiële partner gevonden die toegevoegde waarde kan bieden aan ons portfolio en onze organisatie.'

Naast de kranten Aachener Zeitung en Aachener Nachrichten omvat het portfolio van Medienhaus Aachen ook print, digitale media, radio, drukwerk, logistiek, beurzen en postdiensten. Medienhaus Aachen heeft vierhonderd fte en een jaarlijkse omzet van 80 miljoen euro.

Plaats als eerste een reactie

Advertentie