New Skool Media gaat samenwerken met The Content Exchange

Uitgever biedt content van Kijk en Columbus aan via het platform.

New Skool Media biedt vanaf vandaag content van zijn titels Kijk en Columbus aan via het digitale platform The Content Exchange (TCE). Hierop kunnen uitgevers en redacties - internationaal - direct content van elkaar in licentie overnemen. TCE begon vorig jaar.

Advertentie
advertisement

Populaire wetenschap en Reizen zijn universele thema’s waar een unieke expertise voor nodig is om kwalitatieve producties te kunnen maken, zegt Pim Osterhaus, uitgever bij New Skool Media. De samenwerking met TCE is bedoeld om deze content ook op een internationale schaal te exploiteren.

Osterhaus: 'Met onze titels zijn we stevig verankerd bij onze Nederlandse doelgroepen. TCE biedt de mogelijkheid om kwalitatief gemaakte verhalen efficiënt veel breder te distribueren. Iedere redactie die zoekt naar de beste content op het gebied van reizen of wetenschap heeft nu een snelle toegang om dit via TCE eenvoudig te licenseren en te publiceren. We hebben al goede ervaringen om hele titels in licentie uit te zetten, om dit nu ook op artikelniveau te kunnen doen levert ons weer een nieuwe afzetmarkt voor onze content waarbij we de bestaande afspraken met onze auteurs uiteraard respecteren.'

Plaats als eerste een reactie

Advertentie