Marktplaats voor contentmakers en afnemers The Content Exchange van start

Onder meer RTL, Talpa Network en ANP doen mee in dit open platform voor kleine en grote redacties, freelancers, marketeers en uitgevers.

Joris van Lierop
RTL

Makers en uitgevers van content kunnen vanaf vandaag terecht op The Content Exchange (TCE) , een digitaal platform wat het uitwisselen van content faciliteert. Mede-initiatiefnemer en managing director Joris van Lierop kondigde het platform in maart al aan, vandaag is de officiële start met content van twintig aanbieders. 

Dit zijn onder meer RTL, Talpa Network en ANP, regionale en lokale uitgevers als Enter Media en De Bode, internationale bronnen als Enex en special interest zoals New Business Radio, TrendAlert en Southfields. Iedereen die met content werkt kan zich gratis bij het open platform aansluiten. Om content te halen of content aan te bieden, of beiden.

Advertentie
advertisement

Van Lierop (voorheen uitgever RTL Nieuws, FD.nl en NU.nl): 'Wij willen één plek creëren, een open platform voor het efficiënt uitwisselen van content. Dit is gelukt. TCE verzamelt alle typen content, structureert deze, verzorgt de distributie en regelt de facturatie. Wij organiseren de voorwaarden voor succesvolle samenwerkingen tussen redacties, freelancers, marketeers en uitgevers.'

Van Lierop geeft aan dat de komende maanden nog wordt doorgebouwd aan het platform. Daarin worden de bevindingen van testgebruikers meegenomen.

Plaats als eerste een reactie

Advertentie