NPO bevestigt: Op1 stopt, Eva Jinek krijgt talkshow in de vooravond

Makers van Khalid & Sophie komen met nieuw programma op de late avond.

ANP

De NPO voert komend najaar zijn journalistieke en actuele programmering. Na een bericht in AD bevestigt de publieke omroep dat Op1 in het najaar van 2024 verdwijnt. De talkshow van gezamenlijke omroepen op de late avond begon eind 2019 toen Eva Jinek naar RTL vertrok. 

Jinek keert zoals eerder bekend geworden terug bij de publieke omroep en tekende een contract bij AvroTros. Zij gaat vanaf september 2024 vier dagen per week vanaf 19.00 uur een nieuw actueel praatprogramma presenteren 'dat draait om nieuws, cultuur en wat er leeft in het land'. Op vrijdag is de invulling van dat tijdslot nog niet bekend.

Khalid & Sophie

Jinek komt op de plek van Khalid & Sophie, waarmee de NPO nu door wil op de late avond. De NPO heeft BNNVara en de redactie van Khalid & Sophie gevraagd om een geheel nieuw journalistiek programma te ontwikkelen voor de late avond (maandag tot en met donderdag). 

Remco van Leen, de nieuwe directeur Video NPO en opvolger van Frans Klein, licht toe: 'Eva is een uniek talent, een enorme vakvrouw die zonder meer thuishoort bij de publieke omroep. De makers van Khalid & Sophie hebben zich bewezen in de vooravond en wij kijken vol vertrouwen uit naar hun nieuwe plannen.'

'Zorgvuldig proces verstoord'

De NPO laat verder weten het te betreuren dat het nieuws over het schrappen van Op1 gistermiddag al naar buiten kwam. 'Helaas zijn via de media veranderingen in de huidige programmering uitgelekt voordat de betrokken medewerkers van de verschillende redacties konden worden geïnformeerd. Daardoor is het zorgvuldige proces dat wij samen met de omroepen voeren verstoord en dat betreuren wij zeer. Omdat de NPO het belangrijk vindt dat de redacties en presentatoren van programma’s tijdig duidelijkheid krijgen over hun toekomst, hebben we dit proces nu al ingezet.'

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie