Omroep Zwart heeft bijna 30.000 leden

De omroep heeft nog zo'n 22.000 mensen nodig om voor het eind van het jaar de benodigde 50.000 aspirant-leden binnen te halen.

Bijna 30.000 mensen hebben zich anderhalve maand na oprichting aangesloten bij Omroep Zwart van rapper Akwasi. Dat staat op de website van de aspirant-omroep. De omroep heeft op het moment van schrijven nog zo'n 22.000 mensen nodig om voor het eind van het jaar de benodigde 50.000 aspirant-leden te hebben.

Omroep Zwart wil meer diversiteit en meer kleur op de Nederlandse televisie en radio te krijgen. Akwasi is het boegbeeld en een van de bestuurders van Omroep Zwart. Achter het initiatief zitten tal van Amsterdamse organisaties, zoals Paradiso, de Melkweg, kledingmerk Patta en muzieklabel Top Notch.

Omroep X

Omroep Zwart is niet de enige aspirant-omroep die diversiteit hoog in het vaandel heeft staan. Ook Omroep X, die zich eveneens een paar weken geleden meldde, heeft diversiteit als speerpunt. De omroep is een initiatief van Guilly Koster en Ivette Forster, geen onbekenden in de mediawereld. Samen waren zij in 1988 de eerste zwarte presentatoren die een eigen talkshow (Bij Lobith/VPRO) op de Nederlandse televisie kregen.

 

50.000 leden

Nieuwe omroepen moeten voor 1 januari 50.000 leden hebben. Daarna moeten ze hun plannen overleggen aan onder meer het Commissariaat voor de Media. Uiteindelijk beslist de minister welke omroepen per 2022 worden toegelaten tot het publieke bestel. Inmiddels hebben zich al vijftien omroepen gemeld die hiervoor in aanmerking willen komen.

Lees ook: Na Omroep Zwart, nu Omroep X: 'Voor mensen die 'zwart' zijn in hun visie'
Lees ookNieuwe Omroep Zwart is live en presenteert campagnefilm
Lees ookOmroep Zwart parachuteert zich met Instagram-campagne

(ANP/Adformatie)

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie