Podcast van de week: Delicious ways to feel better

Airborne kiest onderscheidende audioproducties van adverteerders waar de consument naar wil luisteren.

Merken die uitgevers worden en uitgevers die merken worden: beiden hebben we op deze plek wel eens de revue laten passeren. In die eerste categorie valt bijvoorbeeld de dagelijkse podcast van Robin Hood. In de andere categorie komen we Spotify of National Geographic tegen, die podcasts inzetten als onderdeel van hun uitgeefstrategie. Maar daarmee hebben we niet het complete spectrum van branded podcasts afgedekt. Anno 2022 is namelijk iedereen een merk. En ja, dus kun je ook als influencer een podcast inzetten om bereik op te bouwen. Of andersom natuurlijk: je bereik inzetten om een succesvolle podcast te maken.

Vanzelfsprekend

Influencers met een eigen podcast, dat is niet per se een uniek concept. Een kleine zoektocht in de podcast-charts leert dat aan het gros van de shows wel één of andere personality is verbonden. Experts, goeroes, BN’ers of andersoortige celebrities: het hebben van een podcast is in sommige kringen net zo vanzelfsprekend als een Instagram-account. Met dat enorme aanbod is het niet verbazingwekkend dat de kwaliteit en de onderliggende strategie nogal uiteenlopen.

Medische aandoening

‘Delicious ways to feel better’ springt er in dat opzicht uit. Deze podcast wordt gemaakt door de Britse food-influencer Ella Mills. Zij startte zo’n 10 jaar geleden met de website ‘Delicious Ella’, waar ze schreef over plantaardig eten en gezondheid. De aanleiding daarvoor vormde een medische aandoening waardoor ze haar levensstijl grondig moest herzien. Inmiddels is de website uitgegroeid tot een merk waar de gemiddelde uitgever zijn eh…vingers bij zou aflikken: recepten, een app, producten, kookboeken, een restaurant en - daar komt-ie - een podcast. 

Onderhoudend

Zoals bij veel influencers is het concept van de podcast niet bepaald mind-blowing. Puur de aanwezigheid van de persoonlijkheid wordt vaak als voldoende gezien. Dat is bij Ella niet anders. ‘Delicious ways to feel better’ is een conversational podcast waarin Ella spreekt met een gast. Desalniettemin is de inhoud van de show onderhoudend, vooral omdat zij in staat blijkt interessante sprekers voor haar show te strikken. En niet de minste: bestseller-auteurs, wetenschappers en andere experts. In de laatste aflevering bijvoorbeeld de Britse arts en tv-persoonlijkheid Rangan Chatterjee. De aflevering zelf is meer een soort college, dan dat er nu heel veel interactie is. Maar wat Chatterjee zegt over geluk is zeker de moeite waard: bijvoorbeeld het verschil tussen junk-happiness en core-happiness.  

10 miljoen keer

Delicious Ella maakt vooral indruk in zijn geheel en de manier waarop alle middelen elkaar versterken. Er is duidelijk nagedacht over de afzonderlijke rol en functie per middel, inclusief de podcast. Waar bijvoorbeeld de site meer praktisch op koken is gericht, biedt de podcast achtergrond en verdieping. En dat jaar na jaar en op een structurele basis. Niet verwonderlijk dat de podcast inmiddels, naar Ella’s eigen zeggen, meer dan 10 miljoen keer beluisterd is. 

Beluister Delicious ways to feel better op Spotify

Meer luisteren?

Alle eerdere ‘podcasts van de week’ vind je op deze overzichtspagina. Gelijk luisteren? Dat kan met deze handige afspeellijst op Spotify.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie